Kartą už vagystę teistas M. Paulauskas (gim. 1991 m.) iki nusikaltimo mokėsi 10 klasėje. J. Zigmanta (gim. 1987 m.) iki šiol buvo teistas jau tris kartus. Iki šiol su teisėsauga reikalų neturėjo tik S. Krašauskas (gim. 1993 m.).

Trys sužvėrėję girti kaimiečiai 2015 metų pradžioje dėl savanaudiškų paskatų įsibrovė į senolei priklausantį gyvenamąjį namą, esantį Marijampolės apylinkėse.

Vyrai garbaus amžiaus ir silpnos sveikatos moterį stumdė, pargriovė ant grindų, surišo lipnia juosta. Tuomet pasipylė smūgiai kojomis ir kumščiais – smūgiuota į galvos sritį bei kitas kūno vietas. 84 metų senolė egzekucijos neišgyveno. Moteris po dviejų savaičių mirė ligoninėje.

Kruviną darbą atlikę kaltinamieji pagrobė senolės turto už 241,50 eurų.

Teismas visus tris kaltinamuosius pripažino kaltais dėl nužudymo ir plėšimo.

Pagrindinis vaidmuo nusikaltime teko M. Palauskui. Jam skirta subendrinta 15 metų laisvės atėmimo bausmė. J. Zigmanta kalės 13 metų, S. Krašauskas – 12 metų.

Paskelbus nuosprendį kaltinamieji teisėjos klausė apie apskundimo terminus. Iš to galima spręsti, kad šis Kauno apygardos teismo sprendimas bus skundžiamas. Tam padaryti nuteistieji turi 20 dienų.