Balandžio 27 d. apie 17 val. 25 min. patikros poste introskopu šviečiant keleivių, skrendančių į Londoną bagažą, 25 metų vaikino bagaže aptikta metalinė teleskopinė lazda. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 258 str. 2 d.), praneša sostinės policija.

Balandžio 25 d. apie 5 val. 15 min. Vilniaus oro uoste, patikros poste septyniolikmetės merginos, skrendančios į Lutoną, Londono oro uostą, bagaže aptikti 2 šaudmenys: pramoninės gamybos 5,56 mm ir 6,3 mm šoviniai. Nors bagažas priklausė merginai, tačiau ji nurodė, kad šie šoviniai priklauso kartu su ja skrendančiam 21-erių metų vaikinui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d.).

Balandžio 20 d. aviacijos saugumo procedūros metu šešiolikmečio, atvykusio su klase į ekskursiją po Vilniaus oro uostą, kuprinėje rastas šovinys, kurį, jis teigė, radęs kieme ir norėjęs pasidaryti pakabuką.

Pareigūnai atkreipia skrendančiųjų dėmesį, kad Europos Komisija nustatė daiktų sąrašą, kuriuos keleiviai gali pasiimti į lėktuvą. Į sąrašą įtrauktos prekės ir medžiagos, kurios griežtai draudžiamos, siekiant pasirūpinti aviacijos žmonių saugumu, arba leidžiamos pagal specialias sąlygas. Todėl siekiant užtikrinti, kad į orlaivį nepatektų jokių draudžiamų daiktų, Lietuvos oro uostuose, vadovaujantis tarptautiniais ir nacionaliniais teisės aktų reikalavimais, tikrinami išvykstantys keleiviai ir jų bagažas. Keleiviai, atsisakantys patikros ir jų bagažo tikrinimo, ar patikros metu su savimi turintys draudžiamų vežtis daiktų į orlaivį neįleidžiami bei perduodami policijos pareigūnams.

Kad kelionė būtų sklandi ir be jokių rūpesčių, pareigūnai rekomenduoja keleiviams prieš skrydį atidžiau pasidomėti, kokius daiktus draudžiama vežtis rankiniame ar registruotame bagaže (informacija yra skelbiama ne tik internete, bet pateikiama ir pačiame oro uoste).