Peilis įsmigo netoli širdies, vėliau jį ligoninėje ištraukė chirurgai.

D. Mohammedas buvo nepatenkintas, kad jam neleido matytis su jo penkiais vaikais, o jų globa atiteko jo broliui ir D. Pranskūnienei.

Kaltinamojo advokatas teisme sakė, kad jo ginamasis, prieš atvykdamas į Didžiąją Britaniją, augo Irake ir ten patyrė traumų.

Incidentas įvyko prieš 10 mėnesių. D. Pranskūnienė negailėjo gerų žodžių Shelley Lewis, kuri pribėgo prie krauju paplūdusios, ant šaligatvio gulinčios moters.

„Nebūčiau likusi gyva, jei ne ji. Noriu padėkoti visiems, kurie man tą dieną padėjo, ypač slaugei. Ji buvo slaugė, žinojo, ką reikia daryti. Jei kas nors būtų ištraukęs peilį, veikiausiai šiandien čia nesėdėčiau. Ačiū visiems, kurie nebuvo abejingi ir padėjo jį sugauti, liudytojams, kurie atėjo, policininkams, kurie puikiai atliko savo darbą“, – sakė D. Pranskūnienė.

Kai pernai metų liepos 9 d. D. Mohammedas priėjo prie D. Pranskūnienės, ji surinko mobiliuoju pagalbos numerį 999, tačiau padėjo ragelį, nes jis pabėgo. Tačiau netrukus D. Mohammedas su virtuviniu peiliu, kurį buvo paslėpęs netoliese, ir dūrė moteriai.

Apsaugos kamera gatvėje nufilmavo incidentą.

Vyriškis dūrė peiliu į nugarą sakydamas: „Kodėl manęs nekenti? Kodėl griauni man gyvenimą?“

Prokuroras Stephenas Parishas pasakojo teisme: „Ir, jos teigimu, po minutės ji pajuto smūgį į nugarą. Jai užgniaužė kvapą, ir ji susmuko ant šaligatvio. Ji nesuprato, kad durta peiliu, kol neatsidūrė greitosios pagalbos automobilyje. Ten sužinojo, kad jai į nugarą iki pat ašmenų įsmeigtas peilis.“

D. Mohammedas nesutiko su kaltinimu dėl pasikėsinimo nužudyti. Tą dieną ryte jį matė dedantį alkoholio butelius prie įėjimo į „Sainsbury‘s“ prekybos centrą, o po poetų apie 15.24 val. (vietos laiku) jis užpuolė brolio draugę.

Prokuroro teigimu, sprendžiant iš įvykių eigos, kaltinamasis turėjo iš anksto suplanuoti užpuolimą. „Ryte jis nuėjo prie „Sainsbury‘s“ ir paslėpė peilį. Jis laukė Dianos ten, kur ji (įprastai) eina. Jai pasipriešinus, jis pabėgo, tačiau grįžo su peiliu ir dūrė jai. Sprendžiant iš sužeidimo vietos ir dūrio gylio, galima teigti, kad norėta nužudyti“, – teigė prokuroras.

D. Mohammedas pabėgo, bet greitai jį sulaikė praeiviai. Iš pradžių jis bandė apsimesti savo broliu Hiwaru Namiqu, kuris kurį po to sulaikė.
Gyvenamosios vietos neturintį D. Mohammedą nuteisė 19-ai metų kalėjimo.

Jį apžiūrėjusiam psichiatrui iš pradžių pasirodė, kad kaltinamasis nestabilios psichikos, bet vėliau jis atsiėmė savo žodžius.
Kitas kaltinamojo advokatas Pierce‘as Poweris sakė, kad trauma, patirta D. Mohammedui augant Irake, iš esmės susijusi su jo įvykdytu nusikaltimu.

D. Mohammedas atliks du trečdalius bausmės laiko, o paskui bus sprendžiama, ar paleisti jį už užstatą.