Naktis iš šeštadienio į sekmadienį prasidėjo ramiai. Vilniaus kelių policijos valdybos pareigūnai prieš vidurnaktį patikrino vairuotojus rajone ties Avižieniais. Čia visi turėjo tvarkingus dokumentus ir nebuvo girti.

Po vidurnakčio policijos pareigūnai sugrįžo į sostinės gatves. Šįkart reidas surengtas Geležinio Vilko gatvėje, po viaduku į Vingio parką. Čia pareigūnai pastatė laikinus kelio ženklus, ribojančius greitį iki 40-ties, o keli metrai nuo jo – ribojantį iki 20-ties kilometrų per valandą. Taip pat eismo juostas atskyrė kūgiais.

Vienas po kito tikrinti vairuotojai buvo blaivūs. Jaunuolis su BMW įkliuvo važinėjantis neapdraustu automobiliu. Jis teisinosi, kad tikrai draudė automobilį, tačiau neturėjo ir negalėjo pateikti galiojančio draudimo poliso. Pateikė tik tą, kurį turėjo – pasibaigusį sausio mėnesį. Gavęs baudą vaikinas su bičiuliu išvyko iš reido vietos.

Apie 2-ą valandą nakties pareigūnai sustabdė keleivių pavežimo paslaugas teikiančios įmonės automobilį, kurio vairuotojas akivaizdžiai nesumažino greičio prie laikinų kelio ženklų. Dėl visa ko pareigūnai nusprendė patikrinti, ar vairuotojo dokumentai tvarkingi. Šalia vairuotoją kalbinusio policininko stovėjo dvi moterys pareigūnės. Staiga atlėkė „Audi“ automobilis, kurio vairuotojas stabdyti ėmė tik prie pat policininkų. Pareigūnai reagavo žaibiškai ir spruko vairuotojui iš kelio. Cypiančios automobilio padangos ir smūgis į pavežimo paslaugas teikiantį automobilį kaip tik ten, kur prieš akimirką stovėjo trys pareigūnai. Laimei, per avariją nulaužtas tik vienas veidrodėlis.

„Nepastebėjau ženklų, važiavau gal apie 70 kilometrų per valandą greičiu. Lyg ir taksi pavažiavo atgal“, – teisinosi avarijos kaltininkas.

Pareigūnai patikrino, ar vairuotojas nebuvo vartojęs alkoholio. Alkoholio matuoklis parodė nulius. Tačiau vaikinas gavo pylos, kad buvo toks neatidus ir sukėlė pavojų žmonių gyvybėms. Geležinio Vilko gatvėje greitis ribojamas iki 60 kilometrų per valandą. O dar nepaisė laikinų greitį ribojančių ženklų. Policijos pareigūnai šįkart greičio nematavo, tad net ir prisipažinęs viršijęs greitį, vairuotojas išvengė baudos.

Kol avarijos dalyviai pildė eismo įvykio deklaraciją, policininkės sustabdė BMW vairuotoją, kuris pareiškė, kad neprivalo pateikti dokumentų, kurių prašoma. Esą apie tai skaitė internete, nors viešai buvo pateikta tik informacija, kad įstatymo pataisą planuojama pateikti svarstyti Seime. Jaunas vairuotojas įžūliai išsisukinėjo, kol pagaliau padavė negaliojantį draudimo polisą. Pagal dabar galiojančius įstatymus vairuotojai privalo turėti visus dokumentus ir juos pateikti pareigūnams, jei jie to prašo. Nepaklusęs policijos pareigūnės reikalavimui išsisukinėti bandęs įžūlus vairuotojas užsidirbo baudą, o pareigūnė kantriai išaiškino, kad jei jos nesumokės per numatytą laiką, teks atvykti į bylos nagrinėjimą pas pareigūnus.

Dar vienam vairuotojui teko užgaišti dėl neatidumo. Mikroautobusą vairavęs vyras pervažiavo kūgį. Pastatęs automobilį atėjo prie sulaužyto kūgio ir pareigūnų paklausė, kiek jis kainuoja. Kūgio policijos pareigūnai vyrui nepardavė, tačiau surašė protokolą.