Mažametės anksčiau gyveno Alytaus rajone kartu su savo motina, tačiau ši netinkamai prižiūrėjo savo vaikus, buvo sprendžiamas klausimas dėl jų globos. Mergaitės perduotos tėvui, kuris gyvena kartu su savo motina. Tiek jis, tiek močiutė sutiko rūpintis anūkėmis.

Tačiau balandžio 19 dieną Alytaus Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistės sulaukė vienos iš mergaičių skambučio, kuri pasiskundė, kad tėvas prieš ją smurtavo. Nuvykus į vietą, mergaičių namuose nebuvo, išsiaiškinta, kad jos yra pas savo pilnametę seserį, taip pat gyvenančią Alytuje. Jai atsisakius pagloboti seseris, mergaitės laikinai apgyvendintos Alytaus vaikų globos namuose.

„Vaikų deklaruota gyvenamoji vieta yra Alytaus rajone. Penktadienį vyko pasitarimas kartu su Alytaus rajono vaiko teisių apsaugos darbuotojais. Jame dalyvavo abu vaikų tėvai ir močiutė. Nuspręsta dešimtmetę laikinai apgyvendinti Kazlų Rūdos vaikų globos namuose, o devynmetę grąžinti tėvui“, - apie priimtą sprendimą kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Agnė Malakauskaitė.

Anot jos, mažamečių tėvas kategoriškai neigė smurtavęs prieš dukrą, smurto žymių ant vaiko kūno nerado ir medicinos ekspertai.

Tėvas gyvena tvarkingai, namuose yra daug erdvės, mergaites myli ir jomis rūpinasi.