Anot Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, trečiadienį gautas AB "Autoūkis" pareiškimas, kuriame teigiama, kad 2001 m. rugsėjo 27 d. UAB "Gilana" lizingo būdu įsigijo automobilius "Nissan Patrol" (2000 m. laidos) bei "Renault Megane Scenic" (1998 m. laidos). Pinigai už automobilius iki šiol nesumokėti, o juos įsigijusios bendrovės direktorius slapstosi nuo kreditorių.

Pasak AB "Autoūkis" atstovo, įmonei padaryta 97 156 litų turtinė žala.

AB "Autoūkis" patarėjas juridiniais klausimais Arūnas Šarka Eltai paaiškino, kad UAB "Gilana" direktorius yra buvęs "Autoūkio" darbuotojas. Iš pradžių už įsigytus automobilius jis atsiskaitinėdavęs tvarkingai, tačiau vėliau išvykęs uždarbiauti į Ispaniją ir mokėjimai nutrūkę.

Paskutinį kartą žinių iš skolininko AB "Autoūkis" gavo prieš kelis mėnesius. Jis tvirtino esąs Malagos mieste ir žadėjo atsiskaityti iki Naujųjų metų. Tačiau, pasak A. Šarkos, taip ir nespėjęs įvykdyti pažado, verslininkas buvo sulaikytas Ispanijoje, įtariant jį įvairiais teisės pažeidimais.

Vilniaus policijos pareigūnai teigė kol kas negalį patvirtinti UAB "Gilana" direktoriaus sulaikymo fakto. Dėl AB "Autoūkis" pareiškimo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir, reikalui esant, gali būti skelbiama pasislėpusio skolininko paieška.

A.Šarkos teigimu, ar pateikti civilinį ieškinį AB "Autoūkis" vadovai ketina svarstyti po to, kai policija baigs tyrimą.