Ketvirtadienio pavakarę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai patruliavo prie pat sienos su Baltarusija esančio Šalčininkų rajono Dailidžių kaimo prieigose.

Pasieniečiai praneša, kad iš toli pastebėjo du asmenis, kurie judėjo nuo sienos su Baltarusija pusės ir nešė ryšulius. Kai VSAT pareigūnai pradėjo artėti, nešikai mišku spruko į šalies gilumą.

Susekti bėglius atvyko pasienietis kinologas su vokiečių aviganiu Kentu. Šuo šviežiais pėdsakais užtikrintai sekė apie 600 metrų, kol Dailidžių kaimo prieigose prisivijo vieną bėgantį pažeidėją. Teisėtam kinologo reikalavimui sustoti šis pakluso, kai pasienietis iš tarnybinio ginklo iššovė įspėjamąjį šūvį į orą.

Netrukus prie netoliese esančio Katkuškių kaimo buvo sulaikytas ir antras bėglys. Paaiškėjo, kad akistatos su pasieniečiais ir Kentu išvengti bandė du 25-erių Šalčininkų rajono gyventojai. Abu vyrai VSAT pareigūnams jau buvo žinomi dėl anksčiau padarytų Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimų. Ir šį kartą jie neturėjo privalomų VSAT leidimų būti valstybės sienos apsaugos zonoje.

Pasieniečiai patikrino vietovę. Kentas maždaug už 50 metrų nuo sienos su Baltarusija rado, įtariama, sulaikytųjų neštą krovinį – 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Superslims 5“ su baltarusiškais akcizo ženklais.
Už akcizais apmokestinamų prekių gabenimo bei Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus Šalčininkų rajono gyventojams pradėtos administracinių bylų teisenos. Už cigarečių gabenimą jiems teisme gresia baudos nuo 1500 iki 4300 Eur. Už buvimą sienos apsaugos zonoje be leidimų vyrai gaus įspėjimus arba baudas nuo 40 iki 90 eurų.

Po apklausų pasieniečiai juos paleido, prieš tai įteikę šaukimus atvykti į teismą.