Per pastarąsias dvi dienas "Katrinos" aukų paieškos paspartėjo. Iki ketvirtadienio Misisipės pareigūnai buvo užregistravę 201, o Luizianos - 118 žuvusiųjų. Kitose valstijose aukų skaičius yra dar mažesnis: Floridoje žuvo 11, o Alabamoje ir Džordžijoje - po du žmones.

Naujojo Orleano rajonuose pakankamai atslūgus vandeniui, kad būtų galima užeiti į pastatus, žuvusiųjų paieškose dalyvaujantys gelbėtojai tikrina namą po namo. Misisipėje žuvusiųjų kūnai buvo pradėti rinkti po uragano praėjus vos kelioms valandoms.

Misisipės ir Luizianos valstijų rezultatai paskatino kai kuriuos pareigūnus tikėtis, jog aukų skaičius nepasieks prognozuotų aukštumų. "Manau, kad situacija yra geresnė, nei manėme", - teigė Luizianos valstijos senatorius Walteris Boasso, atstovaujantis netoli Naujojo Orleano esančiai Šv.Bernardino parapijai, kuri vietomis tebėra apsemta.

Federalinė nepaprastųjų situacijų valdymo agentūra, vadovaujanti gelbėjimo ir pagalbos darbams, į Meksikos įlankos regioną atvežė 25 tūkst. lavonmaišių. Luizianos Sent Geibrielo miesto morgas per dieną gali priimti 140 žuvusiųjų kūnų, nors pareigūnai paruošė planą, kad jame papildomai tilptų 5 tūkst. lavonų.

Užgriuvus uraganams, vietos pareigūnai aukų skaičių paprastai praneša per kelias dienas, kol gelbėtojai iš sugriautų namų ir sulamdytų mašinų ištraukia žuvusiuosius. Padėtis Naujajame Orleane yra kitokia. "Katrinai" pralaužus dambą, potvynio vanduo užliejo žemumoje esančias teritorijas, tūkstančius namų apsemdamas iki pat stogo.

Pirmąją savaitę po šios katastrofos pareigūnai ir politikai apie galimą aukų skaičių kalbėdavo nenoriai, dažnai tik spaudžiami žurnalistų.

Naujojo Orleano meras Ray`us Naginas per vieną tokį interviu užsiminė, kad žuvusiųjų skaičius gali siekti 10 tūkst. Savo ruožtu Luizianos senatorius Davidas Vitteras teigė, kad jo "spėlionės" prasideda nuo 10 tūkstančių, tačiau davė suprasti, kad neturi jokio faktinio pagrindo taip tvirtinti.

Užtvindyta Naujojo Orleano gatvė