Bylos tyrimą kontroliuojantis Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vytautas Gataveckas BNS sakė, kad teismo posėdis Kauno apylinkės teisme numatytas ketvirtadienį po pietų.

„Suėmimo pagrindai neišnyko – jis gali bėgti, slėptis, daryti naujus nusikaltimus. Buvo teistas, padarė naują itin sunkų nusikaltimą neišnyks teistumui“, – BNS sakė prokuroras.

Pasak jo, bylos tyrimas dėl vaiko itin žiauraus nužudymo artėja pabaigos link. Tyrėjams belieka sulaukti DNR išvadų ir byla bus baigta.

„Tai vienintelis dalykas, kurio laukiame. Šių išvadų turėtume sulaukti gegužę ir byla keliaus į teismą“, – BNS sakė prokuroras.

Šiuo metu ekspertai atlieka DNR ekspertizes, tyrimai atliekami su nužudyto vaiko ir sugyventinių drabužiais – ieškoma kraujo pėdsakų. Taip pat tiriami kiti įvykio vietos objektai.

Pasak prokuroro, greičiau pabaigti tyrimą padėjo ne tik visomis išgalėmis dirbusi tyrėjų komanda, bet ir aplinkybė, kad įtariamiesiems vaiko nužudymu nereikėjo paskirti nei ambulatorinės, nei psichiatrinės ekspertizės.

„Specialistams užteko pokalbių su jais, taip pat medicininių kortelių duomenų. Jie nustatė, kad įtariamieji gali atsakyti už savo veiksmus, yra pakaltinami“, – teigė prokuroras.

Pasak jo, jei būtų reikėję skirti ekspertizes, bylos tyrimas būtų užtrukęs.

Tyrėjai apklausė beveik du šimtus liudytojų, dauguma jų poros kaimynai, aplinkiniai gyventojai. Tačiau ne visi liudytojai galėjo suteikti vertingos informacijos tyrimui, todėl gali būti, kad į teismą visi ikiteisminio tyrimo metu apklausti liudytojai nebus kviečiami.

Antradienį tyrėjai dar kartą apklausė G.Kontenį.

„Nėra taip, kad jis neigtų, bet aiškina, kad ne nuo jo smūgių, o nuo jos (Kaziukaitytės, – BNS) mirė vaikas“, – sakė V. Gataveckas. Papildomai planuojama apklausti ir Moniką K.

Ekspertai jų organizme aptiko narkotinių medžiagų, tačiau neaišku, ar jie buvo apsvaigę nusikaltimo padarymo metu. Ekspertai turėtų pasakyti, kiek ilgai lieka tokių medžiagų pėdsakų organizme po jų vartojimo.

Savo sūnaus nužudymu įtariama Monika taip pat laikoma suimta, suėmimas jai buvo pratęstas vasario pabaigoje.

Abu įtariamieji paskirtos kardomosios priemonės aukštesnės instancijos teismams neskundė.

Monikai ir G. Konteniui pateikti įtarimai dėl bejėgiškos būklės mažamečio vaiko, kuris yra šeimos narys, itin žiauraus nužudymo. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Įtariama, kad jie abu nužudė ketverių metų berniuką. Ekspertai nustatė, kad vaikui buvo suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai, mirtini buvo suduoti į galvą.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sausio 27-osios rytą vaikas mirė.