M.Daukšos gatvės 3- io namo antrame aukšte yra įkurtas Lietuvos katalikių moterų sąjungos Vaikų ir jaunimo paramos centras, kuriame veikia ir mergaičių prieglauda. Pirmajame pastato aukšte įrengti butai.

Vieno jų gyventoja Inga Kulbienė DELFI pasakojo, kad mergaičių verksmą išgirdo naktį apie 2.20 val. „Iš karto supratau, kad jos iškrito per prieglaudos, esančios pastato antrame aukšte langą“, - sakė moteris. Ji teigė, kad apie tai nedelsiant pranešė policijai, o šie – greitajai medicininei pagalbai.

Pareigūnai DELFI patvirtino, kad naktį toks pranešimas užregistruotas buvo, tačiau šioje istorijoje dar nėra atsakyta į visus klausimus. 3.40 val. patruliai nuvyko į įvykio vietą, kur buvo rastos 2002-aisiais metais gimusios dvynės.

Mergaitės buvo nuvežtos į Santariškių vaikų ligoninę, kur jas apžiūrėję medikai didesnių sužalojimų ar traumų nenustatė. Pas dvynes buvo aptikta daug anksčiau padarytų sumušimo žymių, sugijusių kaulų lūžių.

Pagal įstatymus pareigūnai turi tris dienas patikrinti informacijai. Jei per šį laiką būna nustatoma, kad būtina pradėti ikiteisminį tyrimą, jis būna pradedamas. Trečiadienį Vilniaus 3-iojo policijos komisariato tyrėjai buvo nuvykę į mergaičių prieglaudą ir apie įvykį teiravosi naktį budėjusios auklėtojos.

Ši pasakė, kad antradienį į prieglaudą buvo atvežti trys vaikai iš asocialios šeimos. Pusantrų metukų berniukas bei dvynės. Mergaitės buvo labai neklusnios – jos nesutiko praustis, šūkavo, ketino pabėgti, neklausė auklėtojos, todėl ši buvo priversta jas užrakinti kambaryje. Nakčiai įpusėjus mažametės prasidarė kambario langą ir per jį iššoko.

Tokią pat istoriją DELFI papasakojo ir laikinai Vaikų ir jaunimo paramos centro direktorę pavaduojanti Leonarda Guzikauskienė.

„Mes nebuvome spėję susipažinti su mergaitėmis ir nežinojome, kad jos sutrikusio intelekto. Trečiadienį pas mus lankėsi vaiko teisių apsaugos mobili grupė, kuri atsisakė jas paimti, todėl nežinau, ką reikės daryti kitą naktį. Turime vieną patalpą, kurios langas yra su grotomis, tačiau per jas mergaitės išlįs ir vėl iššoks“, - kalbėjo L.Guzikauskienė.