Delfi skaitytojas užfiksavo sujudimą Erfurto gatvėje ir pasidalijo nuotraukomis bei vaizdo įrašu iš įvykio vietos. Skaitytojas matė, kad policija sulaikė vyrą. Įraše girdisi riksmai.

Policijos pareigūnai DELFI patvirtino, kad 18.12 val. buvo gautas pranešimas apie įtartinai besielgiantį „Land Rover“ vairuotoją, pranešėjas teigė, kad yra persekiojamas ir važiuoja Laisvės prospektu.

Pareigūnai vargu ar tikėjosi, kad persekiotojas jiems jau pažįstamas. Nurodytoje vietoje pasirodę policininkai sustabdė „Land Rover“ vairuotoją, tačiau šis netrukus bandė sprukti ir savo automobiliu trenkėsi į policijos automobilį.

Vyrui pasprukti nepavyko, jis sulaikytas. Patikrinus alkoholio matuokliu, jis buvo blaivus, todėl patikrinimui, ar nėra apsvaigęs dėl kitokių priežasčių, nuvežtas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą.

Antanas, gimęs 1971 metais, jau yra pasižymėjęs neadekvačiu elgesiu. Jis Ukmergėje prieš trejus metus sukėlė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnus ant kojų, kai namuose paėmė įkaitais savo mažametį sūnų ir tėvą.

Sumaištį sukėlęs vyras tuomet šaukė, kad išžudys verslininkus. 2014 m. vasario 5 dieną Antanas nuo pat ryto elgėsi keistai. Skambino draugams ir tėvui, kalbėjo apie „nesąžiningus verslininkus“, tačiau nepaaiškino, kas tie verslininkai ir kas sukėlė jo pyktį. Pats Antanas tuomet pats užsiėmė verslu, susijusiu su transportu.

Tėvas atvyko pas sūnų į namus, tuomet jis jį ir namuose buvusį vaiką paėmė įkaitais. Žmogus buvo ginkluotas, tuomet jis dar turėjo leidimą ginklui. Tačiau grasinimai nebuvo nukreipti prieš artimuosius.

Įkaitų drama, pritraukusi minią smalsuolių ir sukėlusi kaimynams šoką, prasidėjo apie 11.30 val. ir baigėsi tik apie 18 valandą vakaro.

„Aro“ derybininkams ir vaiko motinai pavyko Antaną įkalbėti nekrėsti kvailysčių ir atidaryti duris. Nors jis kalbėjo apie priešus ir tikino, kad jei kas eis į jo namus, blogai baigsis, buvo pasiektas taikus susitarimas pabendrauti ne per užrakintas duris.

Sulaikius jis buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam pagalbą kurį laiką teikė psichiatrai.

DELFI dėkoja skaitytojui už medžiagą !

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)