Trečias sulaikytasis, įtariama, irgi yra susijęs su šiuo kroviniu.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai Baltosios Ančios hidroelektrinės tvenkinyje ties Lazdijų rajono Paliepio kaimu pastebėjo du asmenis, gumine valtimi plukdančius įtartinus paketus. Ši vieta yra maždaug už 3 km nuo valstybės sienos, praneša VSAT.

Vos tik valtis pasiekė krantą, pasieniečiai sulaikė 19-os ir 40-ies Druskininkų savivaldybės gyventojus. Iš viso jie gabeno 5,5 tūkst. pakelių cigarečių „5 Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Čia pat tvenkinio pakrantėje pasieniečiams įkliuvo dar vienas 29-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas, įtariama, susijęs su kontrabandos kroviniu.

Netoliese VSAT pareigūnai surado automobilį „Audi 100“, į kurį, įtariama, pažeidėjai buvo numatę sukrauti krovinį ir gabenti jį į šalies gilumą.

VSAT Varėnos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytieji uždaryti į areštinę. Kontrabandiniai rūkalai, automobilis ir guminė valtis saugomi Kapčiamiesčio užkardoje.