Kaip teigė Alytaus vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas, laikinai einantis viršininko pareigas Alvydas Jurgelevičius, pokyčiai policijoje atlikti norint, kad nutikus nelaimei pareigūnai į įvykio vietą atvyktų greičiau.

„Kadangi mums buvo leista dirbti eksperimento tvarka, naująjį veiklos modelį jau bandėme, dabar vykdoma stebėsena. Kai ką koreguojame, kai ką taisome ir norime, kad darbas būtų organizuojamas dar geriau.

Įvertinant nusikaltimų statistiką, per šių metų du mėnesius lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, nusikaltimų sumažėjo dviem šimtais“, – pokyčių policijoje rezultatą įvardijo A. Jurgelevičius.

Pasak jo, anksčiau į iškvietimus reaguodavo patrulinė tarnyba, dabar tą darys ir Reagavimo, kurį sudarys patruliai ir operatyvinė grupė, ir Veiklos skyriai.

Nuo balandžio 11 dienos, kuomet bus pradėtas taikyti naujasis darbo modelis, mažiausiai 50 proc. Veiklos skyriaus pareigūnų privalės dirbti priskirtoje teritorijoje, vienu metu miesto gatvėse dirbs daugiau ekipažų nei anksčiau.

„Pareigūnai bus arčiau žmonių, gyventojams bus patogiau. Veiklos skyriaus pareigūnai dirbs dviem pamainomis – nuo 8 iki 22 val. Vasaros laikotarpiu, kai bus poreikis, darbo laiką ilginsime“, – kalbėjo A. Jurgelevičius.

Nuo kitos savaitės keisis ir nusikalstamų veikų tyrimo principai. Jeigu anksčiau žmogus buvo kviečiamas atvykti į policijos komisariatą, dabar dažniau pareigūnas pats vyks pas žmogų. Pareigūnai, bendradarbiaudami su kitomis institucijomis, kaip Probacijos ar Vaiko teisių apsaugos tarnybos, privalės lankytis pas konkrečius asmenis, juos tikrinti.