Moteris iš pradžių vargu ar suprato, kas sūnui, kai kovo 24 d. apie 21 val. ant aštuonmečio rankos aptiko drožtuko peiliuku išpjaustytus ženklus. Moteris iš pradžių žinojo tik tiek, kad tai padarė mergaitės, jos pargriovė jos sūnų, sužalojo ir nufotografavo.

Sužinojusi, kad Lietuvos vaikus jau pasiekė „Mėlynojo banginio“ reiškinys, pranešė policijai.

Tyrėjai išsiaiškino, kad mamos nerimas nėra nepagrįstas, – pradėtas ikiteisminis sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės tyrimas.

Policija perspėja tėvus kuo atidžiau stebėti savo vaikus ir jų veiklą tiek realiame tiek virtualiame pasaulyje – nuolat tikrinti su kuo vaikas bendrauja ir susirašinėja telefonu, stebėti jo elgsenos pakitimus ir kilus abejonėms kalbėtis su vaiku ir ieškoti pagalbos pas psichologus, o esant įtarimams, jog vaikas galėjo būti įsitraukęs arba prieš savo valią įtrauktas į panašius reiškinius, visuomenėje klaidingais vadinamus „žaidimais“ - nedelsiant apie tai informuoti policijos pareigūnus.

DELFI primena, kad kiekvienu atveju, gavus pranešimą apie padarytas nusikalstamas veikas, galimai susijusias su minėtomis savižudybę propaguojančiomis grupėmis, būtina spręsti dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 133 straipsnį „Sukurstymas nusižudyti ar privedimas prie savižudybės“.

Lietuvoje dėl šios nusikalstamos veikos jau pradėta apie dešimt ikiteisminių tyrimų. Įstatymai numato, kad dėl šios nusikalstamos veikos maksimali skiriama bausmė – laisvės atėmimas iki ketverių metų.