Iki vidurnakčio visi patikrinti vairuotojai buvo blaivūs ir tvarkingi. Bet po vidurnakčio, pareigūnams ėmus tikrinti Geležinio Vilko gatve važiuojančius vairuotojus, padėtis pasikeitė.

Pirmasis įkliuvo „Audi“ vairuotojas. Nepaisydamas gatvėje pastatytų laikinųjų kelio ženklų, nurodančių greitį sumažinti iki 20 km/val., jis dideliu greičiu bandė pralėkti pro policijos kordoną, tačiau buvo sustabdytas.

Su kompanija važiavęs jaunas vyras (gim. 1991 m.) užtikrintai pareiškė negėręs nė lašo alkoholio. Ir netgi tada, kai alkotesteris parodė 0,69 prom., vyrukas tvirtino: „Aš esu pilnai blaivus“. Ir tik gerokai vėliau reide dalyvavusiems policijos rėmėjams prisipažino gėręs alaus. Jam vairuotojo pažymėjimo netekimas bus itin skaudus, nes neteks darbo - vyras sakė dirbantis taksistu.

Apie 1.30 val. sustabdytas pagyvenęs (gim. 1953 m.) ponas „įpūtė“ 0,87 prom. „VW Passat“ vairuotojas nesiginčijo, iškart prisipažino išgėręs su draugais.

Maždaug tuo pačiu metu buvo gautas pranešimas apie avariją Olandų g. Susidūrė „Škoda Octavia“ ir „Fiat Stilo“. Netrukus paaiškėjo, kad vienas iš vairuotojų - neblaivus.

Susidūrimas buvo stiprus - abu automobiliai sudaužyti taip, kad važiuoti jau nebegalėjo. Gatvė nusėta mašinų dalių duženomis.

Nesmarkiai nukentėjo jaunas klevo lapu pažymėto „Fiat“ vairuotojas. Greitosios pagalbos medikai į ligoninę jo nevežė - pagalbą suteikė vietoje, uždėjo kaklo įtvarą.

„Škoda“ vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,59 prom. Įvykio vietoje jis policininkams nieko nepasakojo apie avarijos aplinkybes.

O blaivus „Fiat“ vairuotojas papasakojo, jog Olandų gatve važiavo nuo Antakalnio pusės. Staiga į jo eismo juostą įvažiavo priešinga kryptimi važiavęs automobilis „Škoda“. Vengdamas susidūrimo „Fiat“ vairuotojas metėsi į priešpriešinę juostą, o „Škoda“ tuo metu pasuko atgal, į savo juostą. Automobiliai susidūrė maždaug gatvės viduryje.

Tikslias avarijos aplinkybes aiškinsis policija.