Kalėjimų departamento atstovai pranešė, kad šeštadienio popietę pusrūsyje esančiose areštinės patalpose budėjęs prižiūrėtojas Rolandas Jakučionis išgirdo iš vienos kameros sklindantį įtartiną triukšmą. Pažiūrėjęs per duryse įtaisytą stebėjimo akutę jis pamatė šalia gultų kabantį žmogų.

Į gresiančią nelaimę sureagavusiems pareigūnams sėkmingai pavyko išlaisvinti iš kilpos ir atgaivinti 38 metų alytiškį Donatą K. Atgavęs sąmonę, kalinys buvo nugabentas į greta esančią Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Prieš tai šešis kartus teistas Donatas K. šįsyk į nelaisvę pateko už dviračio vagystę. Alytaus rajono apylinkės teismas jam yra paskyręs trisdešimt parų arešto bausmę.

Į Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo areštinę Donatas K. buvo atgabentas praėjusį antradienį. Kameroje jis kalėjo vienas.

Po nepasisekusios savižudybės apžiūrėję asmeninius alytiškio daiktus, pareigūnai aptiko rusų kalba išleistą Fiodoro Dostojevskio romaną "Nusikaltimas ir bausmė". Knygos pabaigoje, kaip spėjama, nuteistojo ranka buvo įrašyta: "Užkniso viskas. Ačiū tėveliui".

Šiemet Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo pareigūnams pasiseka išgelbėti jau ketvirtąjį mirti pasiryžusį vyrą. Prieš dvi savaites panašiomis aplinkybėmis išvaduotas psichotropinių medžiagų platinimu įtariamas suimtasis 35 metų Gintaras M.

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime bausmę atlieka iki gyvos galvos, kalėjimo režimu bei areštu nubausti vyrai, taip pat kali asmenys, kuriems paskirtas suėmimas iki teismo. Iš viso įstaigoje šiuo metu laikoma daugiau kaip tūkstantis kalinių.