2017 metų vasario pradžioje Panevėžyje, Ateities g., policijos pareigūnai surengė operaciją ir sulaikė nedirbantį, neteistą S. L., gim. 1983 m. Jis specialiai drabužiuose įrengtose slėptuvėse slėpė labai didelį kiekį, daugiau nei 3 kg (apie 10 000 tablečių), psichotropinės medžiagos ekstazio. Išplatinus tokį kvaišalų kiekį gatvėse, buvo galima tikėtis gauti iki 100 000 eurų, praneša Panevėžio apskrities policija.

Įtariama, kad S. L. veikė ne vienas, o kontrabandinius kvaišalus iš Nyderlandų į Lietuvą gabeno kartu su dar trimis panevėžiečiais – R. T., gim. 1973 m., M. R., gim. 1983 m., D. L., gim. 1973 m. Visiems skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai trims mėnesiams.

Sulaikytieji anksčiau teisti užsienio valstybėse. Du jų už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis. Anksčiau šiems asmenims taikytas Lietuvos Respublikos organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas.

Policija tiria ir galimą minėtų vyriškių dalyvavimą prekyboje žmonėmis.
Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamų veikų, numatytų Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 147 str. 2 d. (prekyba žmonėmis), 260 str. 3 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis) ir 199 str. 3 d. (kontrabanda). Už tokių nusikaltimų padarymą įstatymas numato iki 15 metų laisvės atėmimo bausmę.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Panevėžio apskrities policija prašo gyventojų, turinčių informacijos apie prekybą žmonėmis, narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą ar platintojus, pranešti apskrities policijai Panevėžyje, Tulpių g. 60, tel. (8 45) 503 013, o asmenis, turinčius informacijos ir vengiančius viešumo, ragina kreiptis anoniminiu tel. (8 45) 503 333.