Marijampolės AVPK atstovai praneša, kad dvi tokios „specialistės“ kovo 17 d. apie 13 val. užėjo į neužrakintą namą, esantį Vilkaviškio r. sav. Keturvalakių sen., kuriame gyvena moteris (g. 1935 m.).

Šįsyk šeimininkei jos prisistatė medicinos darbuotojomis ir pasisiūlė atlikti keletą procedūrų: stetoskopu „paklausė širdelę“, turėjo ir kraujo spaudimo matavimo aparatą.

Sveikatos patikra“ apgavikių „gerumas“ nesibaigė – jos informavo moterį, kad „iš fondo“ jai priklauso 180 eurų, bet šios turinčios 500 eurų (kaip paaiškėjo – taip pat padirbtus), tad reikia, kad senolė duotų grąžos. Be abejo, moteris nepastebėjo, kad pinigai padirbti, ji nuskubėjo ieškoti grąžos, o apgavikės stebėjo, iš kur moteris ima pinigus. Po to „medikės“ liepė moteriai nueiti ir iš pašto dėžutės pasiimti jau atsiųstą raštą. Moteris grįžo nieko neradusi pašto dėžutėje, o „medikės“ skubiai pasišalino.

Po keliolikos minučių ji apsižiūrėjo, kad nebėra jos santaupų - apie 11 000 JAV dolerių ir apie 7 000 eurų ir pranešė policijai.

Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau - apskr. VPK) pareigūnai po pusvalandžio (apie 13.50 val.) Marijampolėje Vytauto g. sustabdė automobilį su „medikėmis“.

Dalį galimai iš nukentėjusios pavogtų pinigų pareigūnai rado pas įtariamąsias romų tautybės moteris, gyvenančias Marijampolėje (viena jų gimusi 1979 m., kita – 1987 m.), ne kartą teistas dėl panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų. Jos abi sulaikytos.

Pareigūnai turi informacijos, kad tokio pobūdžio nusikalstamas veiklas jos vykdė Lazdijų, Alytaus, Kelmės, Trakų, Prienų, Raseinių, Vilkaviškio rajonuose bei kituose Lietuvos miestuose.

Įtariamosios dėvėdavo skirtingus perukus, įvairius akinius, stengdavosi keisti savo išvaizdą.

Tyrimas pradėtas pagal Lietuvos Respublikos BK 178 str. 3 dalį. Joms gresia laisvės atėmimas iki 8-erių metų.

Asmenis, galėjusius nukentėti nuo šių moterų arba ką nors žinančius apie šias nusikalstamas veikas, prašome kreiptis į Marijampolės apskr. VPK pareigūnus te. 8 655 48065, 8 700 60391 arba 112.