Ne vienas L. B. ir M. B. artimųjų tikina, kad jei tikrai jie padarė tokį žiaurų nusikaltimą, tai jį organizuoti galėjęs tik vienas giminaitis – K. B. Jam esą pakluso visi. Vienas L. B. giminaitis liepęs nutraukti bet kokius ryšius su K. B., jei nori keistis. Anot giminaičio, jis net perspėjęs, kad draugystė su šiuo pusbroliu geruoju nesibaigs.

Giminės M. B. apibūdina kaip visiškai romų ir paklusnų, su niekuo niekuomet nesiginčijantį. O apie K. B. prabilę artimieji vardija visai priešingas žmogaus savybes.

L. B. asmenybė apibūdinama labai dviprasmiškai, tad ne vienam kyla klausimų kas jis - tobulas manipuliatorius, ar tikrai gyvenimą keisti bandęs žmogus, kuris neatsispyrė pagundai vėl gauti greitų pinigų?

„Kai teko dirbti su L. B., jis uoliai vykdė viską, ką reikėjo, niekada nebuvo, kad nerasčiau namuose, net kai planavo keisti gyvenamą vietą, pats pranešė anksčiau, nei būtina. Kai kurie lietuviai net nevykdė visų būtinų sąlygų taip uoliai. – DELFI sakė viena probacijos tarnybos darbuotoja ir pridūrė – išgirdusi, kad vienas įtariamųjų gali būti šitas žmogus, - Maniau, gal čia kokia klaida“.

Žinodama jauno vyro praeitį, moteris neslepia, kad norėjo tikėti, jog jis pagaliau suaugo ir tai, ką pasakoja ir daro, yra tikra. Jis didžiavosi savo kuriama šeima, vaiku, ne kartą moteris lankėsi pas juos bute, kurį pora nuomojosi. Gyveno gana tvarkingai. Vyras registravosi darbo biržoje, ieškojo darbo, galiausiai pats įkūrė įmonę ir kuopė remontuojamus pastatus. Iš šalies atrodė, kad tikrai nori atsikratyti nusikaltėlio karjeros ir vaiką auginti normalioje šeimoje.

Į probacijos tarnybos akiratį L. B. pateko dėl to, kad būdamas nuteistas, bet nesuimtas (lygtinė bausmė) per Naujųjų sutiktuves sumušė moterį. Jis aiškino, kad nesusivaldė, kai viena kompanijos dalyvių į jį sviedė puodelį ir į darbą paleido kumščius. Tolesnis kelias buvo aiškus: kalėjimas arba probacijos tarnybos priežiūra ir nė menkiausio nusižengimo.

„Per mano darbo patirtį buvo tik du, kurie mieliau sėdo, nei sutiko būti stebimi probacijos tarnybos. Šiaip visi nori gyventi laisvėje“, – sakė probacijos tarnybos darbuotoja.

Po nusikaltimo moteriai įsiminė žodžiai, kad L. B. ilgą laiką visiškai nebendravo su K. B., tačiau maždaug porą savaičių iki kraupaus I. Strazdauskaitės nužudymo giminaičiai vėl atnaujino santykius. Nusikaltimas įvykdytas jau pasibaigus L. B. priežiūrai. Tad ne vienas ėmė spėlioti, kas tyrėjo įvykti ir nejau visą tą laiką L. B. tik apsimetinėjo ir nė neketino keistis. O jei viskas, ką darė buvo tikra, tuomet kas įvyko tarp jo ir pusbrolių, kad susibūrė tokiam siaubingam nusikaltimui? Ne vienas giminaičių spėlioja, kad ne kartą teistas L. B. prisiims visą kaltę, o kiti, gavę mažesnes bausmes, vėliau grįš į tą patį miestą dar labiau sužvėrėję.

Tiesa, stebimas dėl elgesio buvo ne tik L. B. Dar vienas I. Strazdauskaitės nužudymo įtariamųjų taip buvo patekęs į probacijos tarnybos darbuotojų priežiūrą, nes jo gyvenimas, švelniai tariant, nebuvo be nuodėmės. Tarnyboje dirbantys žmonės vienaip ar kitaip žino visus savo miesto gyventojus, tačiau šie du buvo, galima sakyti, išskirtiniai, mat net keli giminaičiai vis vienaip ar kitaip įsipainioja į nusikaltimus. Po įtariamųjų sulaikymo valdininkai ėmė ieškoti kaltų būtent Kauno apygardos probacijos tarnybos Kėdainių skyriuje, nors L. B., kol buvo stebimas, nė karto nepažeidė jokių taisyklių, nedarė nei administracinių nei rimtesnių nusikaltimų, visada bendradarbiavo.

Kauno apygardos probacijos tarnybos vadovas neslepia, kad po kraupaus nusikaltimo viena darbuotojų, kuri bendravo su dabar sulaikytais asmenimis, taip susijaudino, kad atsidūrė ligoninėje. Jo žiniomis, moteriai nustatytas labai rimtas sveikatos sutrikimas ir vargu, ar ji grįš į tarnybą.

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21 val. gautas pranešimas, jog tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas. Iš Plungės į Vilnių išvykusi mergina paslaptingai dingo, įtariama, ji pagrobta. Tokie įtarimai kilo, kai naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške.

Po kelias paras trukusių itin aktyvių paieškų kovo 10 d., buvo sulaikyti šeši įtariamieji - keturi jauni vyrai (23-26 metų amžiaus) ir vieno iš jų motina bei tėvas. Vėliau teismas leido suimti keturis vyrus. Policijos pareigūnai I. Strazdauskaitės artimiesiems turėjo pranešti skaudžią žinią – mergina rasta užkasta Kėdainių aerodromo teritorijoje.