Penktadienio vakare oficialiai skelbtas viesulo "Talim" aukų skaičius siekė 11 žuvusiųjų ir 15 dingusiųjų. Pasak ankstesnių valstybinės žiniasklaidos pranešimų, visi šie žmonės buvo žuvę arba dingę Dziangsi provincijoje.

Anhujaus provincijoje taifūnas pridarė daug materialinės žalos: didžiulės purvo ir akmenų nuošliaužos užvertė kelius ir sulygino su žeme namus, skelbiama remiantis agentūra.

Labiausiai taifūno nusiaubtose Anhujaus provincijos Juesi ir Dzindžajaus apygardose nuo iš viso nukentėjo 400 tūkst. žmonių, pranešė agentūra.

Anot "Xinhua", šiuo metu taifūno akis praslinko virš Anhujaus, toliau stumiasi į žemyno gilumą ir jau pasiekė Dziangsi provinciją.

Savaitės pradžioje Kinija pranešė, kad šiemet per potvynius šalyje žuvo 1024 žmonės, dar 293 dingo be žinios.

Iš Tokijo pranešama, kad prie Japonijos Okinavos salų taip pat artėja galingas taifūnas "Nabi" (korėjietiškai "peteliškė"). Šeštadienį jo galia susilpnėjo, tačiau audra vis dar labai stipri ir gali nuniokoti didžiąsias Japonijos salas.

Penktadienį taifūnas "Nabi" siekė 5-ąją kategoriją, tokią pačią kaip ir neseniai virš Naujojo Orleano praūžęs uraganas "Katrina". Šeštadienį "Nabi" susilpnėjo iki 4 kategorijos, tačiau prognozuojama, kad per ateinančias 24 valandas jis vėl sustiprės.

Pasak Japonijos meteorologijos agentūros, taifūnas pirmadienį gali užgriūti Okinavą, o antradienio rytą - ir šalia esančią pietinę Kiūšiū salą. Tačiau tikimasi, kad iki to laiko uraganas jau bus išsikvėpęs ir praradęs didžiausią griaunamąją galią.