Byloje buvo nustatyta, kad T. Luižys 2016 metų kovą tėvo gyvenamajame name, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, konflikto metu tyčia sudavė nukentėjusiajam į veidą, jį smaugė, o toliau tęsdamas veiką bendrais veiksmais su V. Luižiu, taip pat buvusiu apsvaigusiu nuo alkoholio, išnešė nukentėjusįjį iš namo, veždami karučiu bei tempdami žeme nugabeno jį prie Nemuno ir įmetė į vandenį, dėl ko nukentėjusysis mirė, praneša Kauno apygardos teismas.

Kaltinamieji kaltais prisipažino, tačiau tvirtino manę, jog nukentėjusysis nužudytas buvo dar namuose ir tik siekdami atsikratyti lavono, jį gabeno ir įmetė į upę.

Teisėjų kolegija, įvertinusi kaltinamųjų, nukentėjusiųjų, liudytojų ir eksperto parodymus, ekspertizių išvadas ir kitus byloje esančius duomenis, konstatavo, jog byloje nėra nustatyta, kad kaltinamieji įvykio metu suprato nukentėjusiojo bejėgišką būklę, kas yra būtina jų veiką kvalifikuojant kaip bejėgiškos būklės asmens nužudymą, todėl veiką perkvalifikavo ir pripažino asmenis kaltais pagal nekvalifikuotą nužudymą.

Skiriant bausmes teismas vertino padarytos nusikalstamos veikos pavojingumo laipsnį, kaltės formą, padarytos nusikalstamos veikos motyvus ir tikslus, kaltinamųjų asmenybes, atsakomybę lengvinančią aplinkybę, kad prisipažino kaltais ir nuoširdžiai gailėjosi, į sunkinančią aplinkybę, kad nusikalstamą veiką jie padarė būdami apsvaigę nuo alkoholio. Tėvas anksčiau neteistas, sūnus teistas užsienio valstybėje, charakterizuojami teigiamai. Sūnui T. Luižiui teismas paskyrė 12 metų, o tėvui V. Luižiui – 9 metų laisvės atėmimo bausmes, kurias skirta atlikti pataisos namuose.

Nuosprendžiu nukentėjusiems asmenims solidariai iš abiejų kaltinamųjų priteista 634,76 Eur turtinės žalos atlyginimui ir 40000 Eur neturtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą