Kanapių auginimo laboratorijos buvo įrengtos įtariamųjų gyvenamojo namo rūsyje Kalvarijos savivaldybėje ir viename iš garažų masyvų Marijampolės mieste. Čia Marijampolės Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai paėmė didelį kiekį narkotinių medžiagų.


Sulaikyti 3 asmenys. Du narkotinių medžiagų augintojai (vienas jų ir platintojas) bei narkotinių medžiagų pirkėjas. Laboratorijose darbavosi du broliai - Marijampolės savivaldybės gyventojai R. K. (gim. 1978 m.) ir E. K. (gim. 1977 m.). Vienas iš brolių policija gerai žinomas, teistas už anksčiau vykdytas įvairias nusikalstamas veikas. Sulaikymo metu pas asmenis buvo surasta apie 100 gramų kanapių, praneša Marijampolės apskrities policija.

Patalpose, kuriose buvo auginamos kanapės, buvo įrengta ventiliacija, specialus apšvietimas, termometras–hidrometras, palaikantis pastovią temperatūrą ir oro drėgmę, sienos išklijuotos šviesą atspindinčia termoplėvele, išvedžiota plastikinių vamzdžių drėkinimo sistema. Šiose laboratorijose rasta išdžiovintų kanapių ir jų dalių, ką tik nuskintų ir džiovinimų kanapių bei auginamų kanapių daigų. Iš viso rasta apie 3 kg narkotinių medžiagų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tris Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius: 260 str. 2 d. - neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti - maksimali įstatyme numatyta bausmė už tokio pobūdžio nusikaltimus – laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dešimties metų, 265 str. 1 d. - neteisėtas aguonų ar kanapių auginimas - baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų bei 259 str. 1 d. - neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti - baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.