Itin mandagus, tvarkingas ir prisižiūrintis kėdainietis yra vienas iš keturių suimtų Ievos Strazdauskaitės žudikų. Įtariamąjį pažinoję žmonės kalba, kad K. B. buvo itin mandagus, paslaugus vaikinas, tačiau kai kurie užsimena, kad savo charakterį vyras parodydavo kiek toliau nuo namų – žmonės pasakoja, kad buvo įvairiausių įvykių.

Netiki, kad galėjo žudyti

K. B. ne vienerius metus lankėsi sporto salėje, mėgo kovines sporto šakas. Be to, mokėsi ir suaugusiųjų mokykloje.

„Jis pas mane sportuoja gana ilgai. Aš jo buvau ne tik treneris, bet ir mokytojas. Iš tikro jis buvo labai mandagus vaikas. Jeigu kas būtų pasakęs, kad jis galėtų taip padaryti, aš nebūčiau patikėjęs. Bet faktai yra tokie. Yra kaip yra“, - sako pedagogas.

Daugelis vaikiną gyrė ir už tai, kad jis nusprendė tęsti mokslus suaugusiųjų mokykloje.

„Jis gerai sutardavo su kitais mokiniais, neturėjo priešų. Nebuvo jokių konfliktų, bent aš jų nemačiau. Jis nebuvo konfliktiškas. Atvirkščiai – jei reikėjo, jis visada padėdavo. Net mokytojai jį mylėjo už jo nuoširdumą. Jis visada gerą žodį pasakys, visada atsisveikins. Jis papirkdavo savo gerumu. Gal tai buvo vaidyba? Jis buvo labai gerai išauklėtas, smarkiai prižiūrėtas“, - pasakoja treneris.

Ar galėjo būti, kad romų šeima buvo susijusi su narkotikais? Pedagogas įsitikinęs, kad K. B. kvaišalų nenaudojo.

„Jis buvo labai sportiškas vaikinas. Jeigu jis būtų vartojęs narkotikus, nieko iš jo nebūtų buvę. Jis buvo labai stiprus fiziškai, labai galingas vyras. Aš galėčiau galvą dėti, kad jis pats nenaudojo. O kiti reikalai - aš jau nelendu. Tai ne mano reikalas“, - DELFI teigė mokytojas.

Kėdainiečiai pastebėjo, kad K. B. daug dėmesio skyrė savo išvaizdai.

„Jis mėgo gražiai rengtis. Prausdavosi turbūt tris kartus per dieną, kvėpinosi, visada gražiai apsirengęs“, - prisimena pedagogas.

Nuo kaimynų atsiribojo

Daugeliui kyla klausimas, už ką gyveno garsioji Kėdainių romų šeima.

„Žinokite, nežinau. Žinau tik tiek , kad jis pas seseris į Angliją važiuodavo padirbėti“, - sako K. B. mokytojas.

Šeima įsikūrusi daugiabučių kvartale. Ne pačiame geriausiame, bet ir ne pačiame prasčiausiame.
Kaimynai sako, kad romų šeima nebendravo su kaimynais, tad ką jie veikė, ar turėjo darbus, niekas nežino. Šalia namų šeima turėjo garažą.

Kita istorijos pusė

Kaimynai pastebėjo, kad K. B. itin dažnai keisdavo automobilius.

„Keisdavo kaip kojines. Buvo ir „Lexus“, ir BMW“, - prisimena kaimynai. Beje, jie pastebi, kad pastaruoju metu automobiliai nebuvo tokie prabangūs, kaip prieš kelerius metus.

Jei mokytojai negailėjo pagyrų K. B., tai kai kurie kėdainiečiai pasakoja, kad vaikinas garsėjo ne tik mandagumu.

„Buvo daug visko. Aišku, prie namų gal gerai elgiasi, tačiau kitame miesto gale buvo ir muštynių, ir visko... Siautė“, - pasakoja vyras.

„O, čia jau pridirbo tai pridirbo. Baisu“, - sako garbaus amžiaus kėdainietis.

Vienas iš šių vyriškių gana dažnai susidurdavo su K. B. Vyro nuomonė kategoriškai skiriasi nuo mokytojo.

„Juk iškart matosi, kad žmogus apsirūkęs, akys apsiblaususios“, - pasakoja vyras.

Užkasė netoli namų

Pagal turimą informaciją galima sudėlioti ir įvykių žemėlapį.

Užgrobę automobilį ties Elektrėnais, nusikaltėliai pasuko Jonavos link, kur ties Žeimiais paliko „Audi A7”. Tuomet nusivežė I. Strazdauskaitę į Kėdainius, kur nužudytos I. Strazdauskaitės kūną užkasė Kėdainių aerodromo teritorijoje. Beje, ši vieta yra visai netoli K. B. namų.

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21 val. gautas pranešimas, jog tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Iš Plungės į Vilnių išvykusi mergina paslaptingai dingo, buvo įtariama, kad ji pagrobta. Tokie įtarimai kilo, kai naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške. Po kelias paras trukusių itin aktyvių paieškų, penktadienį, kovo 10 d., buvo sulaikyti šeši įtariamieji - keturi jauni vyrai (23-26 metų amžiaus) ir vieno iš jų motina bei tėvas.

Policijos pareigūnai I. Strazdauskaitės artimiesiems turėjo pranešti skaudžią žinią – mergina buvo nužudyta.