Pirmadienį prieš pietus sulaikyti du anksčiau teisti asmenys, rastas ir paimtas automobilis. Sulaikyti 23 ir 24 metų amžiaus vyrai.
Kiek vėliau Kauno m. Panemunės policijos komisariato pareigūnai nustatė ir kitus du asmenis - 18 metų merginą bei 21 metų vaikiną (anksčiau teistas), praneša Kauno policija.

Pareigūnai dėkoja gyventojams, atsiliepusiems į žiniasklaidoje išplatintą prašymą.

Kaune, Rokų g., parduotuvėje 4 vaikinai ir mergina grasino pranešėjai ir jos užsieniečiui draugui, nes per ilgai mokėjo kasoje. Minėti asmenys pasišalino automobiliu „Mercedes Benz“.

„Sekmadienio vakaras apie 19.30 val., Kauno Rokų „Maximos“ parduotuvė. Agresyviai nusiteikę jaunuoliai užpuolė besilaukiančią moterį su mažamečiu vaiku, dėl to, kad jie užtruko mokėdami už prekes prie kasos. Jaunuoliai pradėjo ne tik užgaulioti įvairiais keiksmažodžiais, bet ir pagrasino, jeigu moteris pasiskųs policijai: „Tuoj įdėsime tave į bagažinę ir tavęs laukia Strazdauskaitės likimas“, - pasakojo portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Vėliau veiksmas persikėlė į lauką. Kuomet vaikinai pamatė, kad moters vyras, kuris buvo išlipęs iš automobilio padėti susikrauti prekes, yra užsienietis – puolė jį įvairiais necenzūriniais, žeminančiais, paniekinančiais, rasistiniais išsireiškimais, grasindami panaudoti šaunamąjį ginklą ir kitaip susidoroti.

Kai užsienietis vyras ėmė juos filmuoti, vaikinai tapo dar agresyvesni. Porą kartų vienas iš užpuolikų bandė smūgiuoti koja vyrui į veidą, visa tai užfiksuota vaizdo medžiagoje.

Laimei, į pagalbą suskubo automobilių stovėjimo aikštelėje buvę žmonės, kurie bandė porą apginti nuo užpuolikų, bei užfiksuoti šį incidentą vaizdo kameromis.

Kita įvykio liudininkė informavo, kad filmuojant užpuolikus, jie nuėmė automobilio gale esančius numerius, tačiau pavyko juos užfiksuoti iš priekio.