Taikėsi į galvą

Kol teismo medicinos ekspertai nepateikė oficialios išvados, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Rolandas Kiškis nedetalizuoja, kiek konkrečiai smūgių suskaičiuota.

„Galiu pasakyti tiek, kad užfiksuoti daugybiniai sužalojimai. Vien į galvą teko keliolika smūgių“, - DELFI teigė R. Kiškis.

Lieka prie pirminės versijos

Policija teigia, kad nusikaltimo priežastimi galėjo būti prabangus automobilis. Tačiau tokia versija neįtikino įtariamųjų artimųjų.

„Kvaila būtų galvoti, kad tai buvo tik mašina. Mašina yra tik metalo gabalas. Padalinus sumą iš keturių ar šešių asmenų ir įvertinus faktą, kad ji yra vogta, nusikaltėliai pasidalintų vos po kelis tūkstančius eurų. Manau, kad tai buvo užsakyta žmogžudystė“, - DELFI teigė vieno iš įtariamųjų giminaitis Tomas.

Tiesa, R. Kiškis šią versiją neigia ir teigia, kad kol kas realiausia versija yra būtent siekis pagrobti automobilį.

DELFI primena, kad kovo 5 d. apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo I. Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

Iš Plungės į Vilnių išvykusi mergina paslaptingai dingo, įtariama, ji pagrobta. Tokie įtarimai kilo kai naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 01.30 val., jos automobilis buvo rastas Jonavos rajone, netoli Žeimių miestelio esančiame miške.

Po kelias paras trukusių itin aktyvių paieškų, penktadienį, kovo 10 d. buvo sulaikyti šeši įtariamieji. Policijos pareigūnai I. Strazdauskaitės artimiesiems turėjo pranešti skaudžią žinią. Merginos nužudymas sukrėtė ne tik pačius artimiausius žmones, bet ir paieškoje dalyvavusius policijos pareigūnus.