Plungės centre šeštadienio popietę sutikti praeiviai neslėpė ašarų, siaubo ir drebulio balse. Visi vienbalsiai tikino – sunku patikėti žmogžudystės motyvu.

Krepšiais nešinos moterys, išgirdusios DELFI klausimą apie Lietuvą sukrėtusią tragediją, sunkiai rinko žodžius: „Visi sekėme naujienas, diskutavome. Juk visi turime vaikų, tai žiauru... Atsirado baimės jausmas“.

Kita praeivė pripažino iki paskutinės minutės tikėjusi, kad I. Strazdauskaitę pavyks surasti gyvą: „Baisu, baisu. Bendraujame, sekame visą informaciją žiniasklaidoje. Visi kalba, visi aikčioja. Baisu“.

Plungės centre šeštadienio popietę tvyrojo ramybė, kurią sklaidė tik daugybė iškeltų trispalvių, plėvesuojančių ore.

„Tos vėliavos šiandien. Kažkoks ženklas, gedulas, – kalbėjo Aldona. – Pirmiausia, užuojauta artimiesiems. Nepažinojau, bet kaip plungiškė... Taip prie dūšios. Bet juk nesvarbu, kuriai mergaitei, jei taip atsitiktų... Plungėje tikrai gedulas. Kažkokia tragedija. Bet manau, kad visoje Lietuvoje taip.“

Jai pritarė ir jos vyras Vladas: „Manau, kad visa Lietuva pakraupusi. Baisu“. Vyras pridūrė, kad po žinios ir savo žmonai priminė, kad pasaugotų save, būtų atsargesnė.

Pora papasakojo, kad ir patys yra patekę į pinkles kelyje.

„Važiavau ne viena, buvo pilnas ekipažas, bet pristojo kažkoks juodas automobilis su neįjungtomis šviesomis ir sekė mus nuo pat Milašaičių, – pasakojo plungiškė Aldona. – Jie aplenkė mus ir pradėjo lėtinti, bet nenorėjome šliaužti paskui juos, aplenkėme, tada jie padidino greitį ir aplenkė. Ilgai mus taip vaikėsi.“

Aldona pridūrė, kad tąkart svarstė galimybę kreiptis į policiją, tačiau veiksmų nesiėmė.

Pro šalį einanti šeima į DELFI atsakė trumpai: „Baisi tragedija. Šnekėjome su vaiku, kad jei eis viena pati į mokyklą, nesėstų į jokias mašinas. Dėl vaikų labai baisu“.

Ašarų kupinomis akimis kalbėjusi moteris, pridūrusi, kad turi tris dukras ir negali patikėti, kad tai iš tikrųjų įvyko.

„Tikėjomės, kad ras gyvą, – kalbėjo gatvėje sutiktas vaikinas, kuris kartu su Ieva mokėsi toje pačioje mokykloje. – Mokiausi kartu su ja ir tiek, žinojau „iš matymo“, bet tik tiek... Faktas, kad visi sukrėsti. Ką tik grįžau iš Vilniaus, tai ne tik Plungėje, bet ir Vilniuje, Šiauliuose – visur tik apie tai kalba. Tikrai labai gaila...“

Pagyvenęs vyras į DELFI klausimus kalbėjo lėtai ir kiek stabtelėdamas. „Labai liūdna, kad yra tokių išsigimėlių, kurie dėl kažkokio daikto gali paaukoti kito gyvybę“, – atsiduso pašnekovas.

Į klausimą, ar tikėjo, jos merginą dar pavyks surasti gyvą, buvęs karininkas neslėpė, galvojęs apie tragediją: „Aštuonerius metus tarnavau savanoriu Lietuvos kariuomenėje, todėl iš karto supratau, kad gyvos jos nebėra, per ilgai buvo ieškoma, per daug kruopščiai viskas buvo apgalvota“.

26 metų I. Strazdauskaitė dingo sekmadienį pakeliui iš Plungės į Vilnių. Merginos ieškojo Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovaujami pareigūnai. Automobilis, kuriuo išvyko mergina iš tėvų namų buvo rastas Jonavos rajone, šalia Žeimių kaimo esančiame miške. DELFI primena, kad pakeliui iš Plungės į Vilnių dingusios I. Strazdauskaitės lavonas rastas Kėdainių Daukšių aerodrome. Šaltinių teigimu, vietą, kurioje užkasta nužudyta mergina, nurodė vienas sulaikytų asmenų. Kėdainių Daukšių aerodrome dirba policijos pajėgos.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas kol kas negali pasakyti, ar I. Strazdauskaitę nužudę asmenys veikė kaip nusikalstama gauja.