Praėjus maždaug 10 minučių po vidurnakčio, trečiadienį, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai Šumsko kontrolės punkte tikrino į Lietuvą automobiliu „Renault Laguna“ baltarusiškais numeriais vykusių asmenų dokumentus.

Jie buvo tvarkingi, tačiau pasieniečiams įtartina pasirodė 23-ejų keleivė, Baltarusijos pilietė. Ji prieš tai deklaravo, kad veža leistiną kiekį rūkalų – du pakelius, praneša VSAT atstovai.

VSAT pareigūnai moters paprašė paėjėti į tarnybines patalpas. Čia nuspręsta užsienietę patikrinti. Pagal nustatytą tvarką apieškoti asmenį gali tik tos pačios lyties pareigūnas, todėl apžiūrą vykdė Kenos užkardos pasienietė. Paaiškėjo, kad baltarusė kūną apsivyniojusi kontrabandinių rūkalų pakeliais, sukištais į moteriškas pėdkelnes. Nelegalų krovinį ji maskavo viršutiniais drabužiais.

Cigarečių ji gabeno ir rankinėje. Jos buvo slepiamos už pamušalo.

Iš viso užsienietė bandė neteisėtai įvežti 80 pakelių cigarečių „Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais. Kenos pasieniečiai moteriai dėl kontrabandos pradėjo administracinės bylos teiseną.

Atlikus formalumus ir įteikus šaukimą atvykti į Vilniaus rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama ši byla, baltarusę VSAT pareigūnai paleido. Jai gresia bauda nuo 1400 iki 3000 eurų.