I. Strazdauskaitės mama pasakoja, kad labai gera, kai vaikai sugrįžta į namus, net ir trumpam. Sušildo namus savo buvimu ir vėl išskuba gyventi savo gyvenimo.

„Pirmąjį kovo savaitgalį mano Ievutė grįžo namo, kaip visada, gaminome sekmadienio pietus, šnekučiavomės. Dalinomės mintimis ir planais ateičiai. Išvažiuojant apkabinau dukrą ir paprašiau - būk atsargi, neskubėk. O ji, kaip visada, pasakė: nu, mama, viskas bus gerą, - pasakoja Ievos mama ir sako, kad nė pagalvoti negalėjo, kad jau po trijų valandų sužinos apie dukters dingimą. - Ta nežinai mūsų nepalaužė, nepalaužė mūsų tikėjimo ir vilties“.

Antrą parą merginos ieškantys artimieji nenuleidžia rankų ir tiki, kad galės vėl apkabinti sveiką ir gyvą dukrą ir jai pasakys, kad viskas yra gerai.

Ievos mama nuoširdžiai dėkoja, kad daug žmonių neliko abejingi ir padeda ieškoti dingusios dukters ir palaiko juos tokiu nelengvu metu.

Mama sako tikinti, kad apkabins dukrą ir šeima dėl to net siūlo atlygį.

„Galbūt dar ne visus pasiekė mūsų pagalbos prašymas. Už informaciją, kuri padės surasti mūsų Ievą, esame pasiryžę sumokėti. Už tą informaciją, kuri iš tikrųjų padės ją surasti, mes sumokėsime dešimt tūkstančių eurų. Padėkite. Ačiū“, - sako mama.

Tėvai nurodo telefono numerį tiems, kurie turi vertingų žinių. Skambučių laukiama mobiliuoju telefonu 8686 77717.

DELFI primena, kad Kovo 5 d. apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė (gimusi 1991 m.), kuri, pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas.

„Štai šiuo „Audi“ automobiliu (valst. Nr. JJG 070) važiavo dingusi mergina. Jei kas pastebėjote šį automobilį sekmadienio vakarą, praneškite policijai bendruoju pagalbos tel. 112. Svarbi bet kokia, net ir smulki detalė“, – primena pareigūnai.

Jaunos moters požymiai: 170 cm ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę. Kauno apskr. policijos viršininkas Darius Žukauskas dar pirmadienį priminė žmonėms, kad net ir maža smulkmena gali padėti tyrimui. Asmenis, mačiusius merginą, žinančius galimą jos buvimo vietą ar turinčius tyrimui reikšmingos informacijos, prašome nedelsiant pranešti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams telefonu (8 37) 303 450 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.