V. T. kaltintas tuo, kad 2016 m. birželį Kėdainiuose esančiame parke, siekdamas patenkinti savo lytinę aistrą, prieš moters valią, fiziniu smurtu palaužęs jos pasipriešinimą, seksualiai ją prievartavo bei akto metu rankų pirštais spaudė jos kaklą, dėl ko moteris užduso ir įvykio vietoje mirė.

Kaltinamasis kaltu prisipažino iš dalies, t.y. prisipažino tik dėl nužudymo, praneša Kauno apygardos teismas.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo, nukentėjusiųjų, liudytojų ir specialistų parodymus, ekspertizių išvadas ir kitus byloje esančius duomenis, konstatavo, jog V. T. kaltė įrodyta dėl abiejų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų. Skiriant bausmę teismas vertino tai, kad V. T. tiesiogine tyčia padarė labai sunkų ir sunkų nusikaltimus, jo padarytų nusikaltimų pasekmės yra negrįžtamos ir nepataisomos, moters mirtis ir išprievartavimas įvyko ją ypatingai žeminančiomis aplinkybėmis, parodančiomis V. T. itin neigiamą požiūrį į visuomenę ir visuomenės narius.

Atsižvelgta taip pat ir į tai, jog V. T. anksčiau teistas ir trauktas baudžiamojon atsakomybėn už nusikaltimus, susijusius su smurtu prieš kitus asmenis, taip pat į tai, kad V. T. yra neįgalus, tačiau dirba atsitiktinius darbus, charakterizuojamas teigiamai, iš esmės pripažino faktines aplinkybes dėl nužudymo. Už seksualinį prievartavimą jam paskirta 5 metų, o nužudymą – 12 metų laisvės atėmimo bausmė. Pagal bausmių bendrinimo taisykles subendrinus kaltinamajam paskirtas bausmes – jam paskirta 12 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią skirta atlikti pataisos namuose.

Nuosprendžiu iš V. T. nukentėjusiems asmenims viso priteista 938,07 Eur turtinės žalos atlyginimui ir 50 000 Eur neturtinės žalos atlyginimui.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą