Dviejų žmonių gyvybes nusinešusi avarija įvyko Prienų rajone, netoli Išlaužo miestelio. „Land Rover“ bandė aplenkti automobilį neleistinoje vietoje ir kaktomuša susidūrė su priešinga kryptimi važiavusiu „Opel Zafira“. „Land Rover“ visureigiu važiavo du neblaivūs asmenys. „Opel Zafira“ automobilyje važiavo vairuotojas, jo žmona, jų nėščia dukra ir šeimos draugas.

„Opel Zafira“ vairuotojo gyvybė užgeso iškart, jo žmona mirė ligoninėje. Nėščia moteris gydoma reanimacijoje. Į ligoninę pateko ir šeimos draugas.

Iškart po eismo įvykio „Land Rover“ vairuotojas ir keleivis bandė pabėgti. Juos laukuose sulaikė policijos pareigūnai. 40 metų „Land Rover“ vairuotojui S. B. nustatytas 1,93 promilės girtumas.

Antradienį jis buvo atvesdintas į Alytaus rajono apylinkės teismą, kur buvo sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo.

„Įvertinus visas aplinkybes, kad asmuo gyvena ir dirba Airijoje ir siekiant užtikrinti jo dalyvavimą procese, buvo prašoma skirti kardomąją priemonę suėmimą trims mėnesiams“, - sakė Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė Reda Berčiūnienė, tačiau teisėja nusprendė skirti švelnesnį suėmimo terminą.

Nors mirtiną avariją sukėlęs vairuotojas kilęs iš Mažeikių, jis jau nuo 2005 metų gyvena Airijoje.

Kaip teigė prokurorė, nė „Land Rover“ vairuotojas S. B., nė keleivis negalėjo paaiškinti, kodėl po autoįvykio pasileido bėgti.

„Turbūt tam įtakos turėjo girtumas“, - sakė R. Berčiūnienė.

Policijos pareigūnai sulaikė ir „Land Rover“ keleivį, nes iš pradžių buvo neaišku, kas vairavo automobilį. Kaip teigė prokurorė, keleivis bus paleistas, nes S. B., kuriam pareikšti įtarimai dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo esant žuvusiems asmenims, prisipažino, kad vairavo jis.

Prokurorės teigimu, iš Mažeikių kilęs vyras labai gailisi dėl to, kas įvyko. Atsiprašyti dėl savo poelgio jis panoro ir teismo salėje. Nors vyriškis negalėjo pakelti akių, tačiau teigė, kad labai gailisi.