Prokuratūra teismo prašo įtariamąjį suimti.

Policijos duomenimis, lemtingąjį vakarą jaunimo kompanija linksminosi vienos merginos namuose. Tarp jaunuolių kilo konfliktas, jie išėjo į lauką ir ten vienas kitam smogė virtuviniu peiliu. Po to, žudikas pabėgo, jo ieškojo didelės policijos pajėgos. Netrukus įtariamasis buvo rastas Žirmūnuose.

Vedamas į teismo salę įtariamasis slėpė veidą po striukės gobtuvu. Byloje įtariamąjį atstovaujantis advokatas Kęstutis Betingis - buvęs generalinio prokuroro pavaduotojas, Kauno apygardos prokuratūros vadovas.

Įtariamasis teigia, kad peiliu gynėsi nuo grupės jį užpuolusių asmenų.

Advokatas K. Betingis žurnalistams teisme papasakojo, kad tą vakarą merginos namuose linksminosi keletas draugų (tarp jų ir įtariamasis). O paskui atėjo būrys jaunimo, ieškojusio vietos išgertuvėms. Daugumos atėjusiųjų šeimininkė ir jos draugai nepažinojo.

Netrukus kilo konfliktas, nes šeimininkės draugai bandė išvaryti nekviestus svečius, nors pastarieji turėjo persvarą (jų buvo apie dešimtį, advokato duomenimis, šeši iš jų - vaikinai). Kilo muštynės. Šeimininkės draugams teko bėgti, juos vijosi, muštynės tęsėsi ir lauke. Buvo naudojami pagaliai ir pan.

Įtariamasis nužudymu, neneigia, jog išbėgdamas pasičiupo virtuvinį peilį, juo gynėsi. 18-metis teigia nė nepajutęs, kad kažkam pataikė peiliu. K. Betingio teigimu, vaikinas pabėgo iš įvykio vietos nes buvo mušamas, jis bėgęs nuo užpuolikų.

Pasak advokato, jo ginamasis stipriai sumuštas. Pirmadienį jis vis dar skundėsi galvos ir viso kūno skausmais. Todėl gynėjas prašo jo klientą kuo greičiau paguldyti į ligoninę išsamiai tyrimui. „Kad šioje istorijoje nebūtų dar vienos aukos“, - sakė K. Betingis.

Papildyta 16.13 val.: Teismas paskelbė, kad tenkina prokuratūros prašymą ir paskyrė maksimalią kardomąją priemonę - suėmimą trim mėnesiams.