Kauno apskrities VPK vadovas Darius Žukauskas patvirtino, kad įtariamajai nuspręsta neprašyti griežčiausios kardomosios priemonės sumėimo. Jai skirtas dokumentų paėmimas ir periodinis registravimasis policijos nuovadoje.

Policijos departamentas šeštadienį pranešė, kad vasario 24-ąją apie 21 val. į Jonavos ligoninę dėl skausmų pilve kreipėsi 26 metų moteris. Vėliau paaiškėjo, kad tą pačią dieną ligoninės tualeto patalpose ji pagimdė kūdikį, kurį įdėjo į plastikinį maišelį ir išmetė į šiukšlių dėžę. Vasario 25-ąją apie 11 val. Jonavoje, Žemaičių gatvėje prie šiukšlių konteinerio rastas moteriškos lyties naujagimio lavonas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl naujagimio nužudymo.

Moteris buvo sulaikyta šeštadienį, pirmadienį nuspręsta nepratęsti suėmimo, prieš pietus ji buvo paleista.

Kauno VPK atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuri kuruoja Kauno apygardos prokuratūra, dėl savo kūdikio nužudymo. Jonavos gyventojai įteiktas pranešimas apie įtarimą, moteris yra apklausta.

Įtariamajai paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižaidėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas. Prokuroras mano, kad kardomoji priemonė turi būti paskirta švelnesnė nei suėmimas.

Pareigūnai numato atlikti papildomus tyrimo veiksmus, kol kas nekonkretizuojama. Bus tiriama ir moters būsena. Gali būti atlikti ir psichiatrinė patikra.

Pareigūnai neatskleidžia įtariamosios apklausos turinio. Ji neneigė svarbiausių aplinkybių. Šiuo metu įtariamoji išvežta į Jonavą. Pareigūnai laukia specialistų išvadų dėl kūdikio mirties priežasties nustatymo, kurie lems tolesnę tyrimo eigą.

Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas pirmadienį žurnalistams pavirtino, kad moteris pagimdė būtent ligoninės tualete. Vertinant pačią situaciją, medikų veiksmai taip pat bus vertinami.

Įtariamoji turi dar vieną mažametį vaiką. Moteris yra dirbusi užsienyje, 2013 m. Londone buvo sulaikyta už teisės pažeidimus. 2015 m. grįžusi iš užsienio moteris pradėjo dirbti Kaišiadoryse, tuo metu jos pirmu vaiku rūpinosi senelė. Vėliau įtariamoji grįžo į Jonavą ir pradėjo pati rūpinti savo vaiku, kuris šiuo metu lanko darželį. Įtariamoji šiuo metu yra registruota darbo biržoje ir gyvena Jonavoje pas mamą. Įtariamoji neištekėjusi. Moteris slėpė savo nėštumą nuo artimųjų.