Todėl siekiant, kad neatsakingi asmenys nekeltų pavojaus sau ir kitiems eismo dalyviams, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai sustiprino eismo dalyvių kontrolę mieste ir rajone, didžiausią dėmesį skiriant neblaiviems, greitį viršijantiems ir draudžiamose vietose lenkiantiems vairuotojams.

Vasario 17-osios rytą vykdytos eismo saugumo kontrolės metu, Telšių mieste ir rajone nustatyta 12 kelių eismo taisyklių pažeidėjų. Iš jų, net pusei vairuotojų administracinio nusižengimo protokolai surašyti už važiavimą be saugos diržų. Už šį pažeidimą, vairuotojams gresia baudos nuo 30 iki 50 eurų. Pakartotinis toks pažeidimas užtrauktų baudą nuo 60 iki 90 eurų su galimu teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 1-2 mėnesiams, praneša Telšių apskrities policija.

Reido metu taip pat nustatyti ir du greičio viršijimo atvejai bei po vieną kitokio pobūdžio pažeidimą: naudojimąsi rankomis mobiliuoju telefonu, neįregistruoto automobilio ir krovininio automobilio eksploatavimo pažeidimus bei lenkimą draudžiamoje vietoje. Pastarajam pažeidėjui (gim. 1971 m.) pasisekė mažiausiai. Jis kelyje Telšiai-Varniai-Laukuva automobiliu „Toyota Corolla Verso“ lenkė kitą transporto priemonę kirsdamas ištisinę kelio ženklinimo liniją ir išvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą, o tai daryti draudžiama. Vairuotojas paklos 85 eurų baudą ir 3 mėnesiams neteks teisės vairuoti. Tad, pareigūnai įspėja, kad jei planuojate lenkti draudžiamoje vietoje, už tokį pažeidimą prarasite teisę vairuoti nuo 3 iki 6 mėn.

Vasario 19-osios naktį, apie 3.30 val., pareigūnams patruliuojant Telšių mieste, Masčio gatvėje buvo sustabdytas automobilis „Saab“, kurio vairuotojai (gim. 1988 m.) nustatytas vidutinis – 1,54 promilės girtumas. Dėl vairavimo išgėrus, moters atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas.