Kaip praneša Karinės Lietuvos jūrų pajėgos, vasario 12 d. 06.55 val. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) iš Bendrojo pagalbos centro (tel.112) gavo pranešimą, kad Kuršių mariose apie 2 kilometrus nuo Ventės rago 9 žvejai įlūžo lede ir įkrito į vandenį.

Reaguojant į pagalbos pranešimą JGKC budėtojas apie situaciją informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) operatyvinį budėtoją, kad į įvykio vietą būtų išsiųstas pasieniečių laivas „Viesulas“. Taip pat į įvykio vietą buvo išsiųsti Kintų ir Šilutės Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ekipažai. Tačiau 07.23 val. iš Bendrojo pagalbos centro gauta informacija, kad visi 9 žvejai savo pastangomis išlipo į krantą ir pagalba nebereikalinga. Visos gelbėjimo pajėgos buvo atšauktos.

⃰ ⃰ ⃰
Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras dar sykį įspėja gyventojus, kad vyraujant teigiamai oro temperatūrai Kuršių marių ledas yra nestabilus, jame yra properšų, o dėl poledinės vandens tėkmės ledas vietomis gali būti paplautas ir suplonėjęs. Pakilus vėjui toks ledas pradeda skilti ir atsiranda naujų properšų, dėl kurių ant ledo esantys asmenys nebegali pasiekti kranto.

Siekiant išvengti galimų nelaimių, prašoma nelipti ant nestabilaus Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.