Vilniaus miesto Vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad vasario 11 d. apie 14.37 val, Vilniaus aps. VPK Ukmergės r. PK VS vyresnysis tyrėjas Pabaisko seniūnijoje esančiame kelyje Ukmergė - Gelvonai sustabdė automobilį „SAAB 93“ , kurį būdamas neblaivus vairavo 1981 metais gimęs pilietis. Vairuotojui alkoholio kiekio matuokliu nustatytas 3,08 promilių girtumas.

Tą pačią dieną sostinės 2-ame policijos komisariate buvo gautas Vilniaus AVPK PR vyriausiojo patrulio tarnybinis pranešimas apie tai, jog 21.05 val. Vilniuje, Įsruties g., automobilio „Mercedes Benz“, vairuotojui, gimusiam 1995 metais, nustatytas 2,23 prom. girtumas.

Kaip informuoja Vyriausias Alytaus apskrities policijos komisariatas, vasario 11 d. apie 11.48 val. Alytaus apsk. VPK patruliai nuvykę į eismo įvykio vietą Lazdijų rajone, Šventežerio seniūnijos Babrauninkų kaime, rado nulaužtą elektros stulpą bei apgadintą automobilį „Ford Galaxy“. Automobilio vairuotojas iš įvykio vietos buvo pasišalinęs. Vėliau į įvykio vietą prisistatė pilietis S. Ž., gimęs 1959 metais ir gyvenantis Lazdijų rajone. Jis paaiškino, kad pats vairavo automobilį ir įvykdė eismo įvykį. Taip pat jis teigė, kad nepranešęs apie įvykį policijai išėjo ieškoti pagalbos ir sutikęs nepažįstamus asmenis su jais vartojo alkoholį, tačiau eismo įvykio metu buvo blaivus. S.Ž. alkoholio kiekio matuokliu buvo nustatytas 2,01 prom. girtumas. Taip pat buvo nustatyta, kad S.Ž. jau anksčiau yra praradęs teisę vairuoti transporto priemones, tad prie vairo jis išvis negalėjo sėsti.

14.18 val. S. Ž. sėdėdamas tarnybiniame automobilyje ir siekdamas išvengti atsakomybės už galimai padarytą nusižengimą numatytą LR ANK 426 str., pasiūlė policijos pareigūnams kyšį - 40 eurų, taip dar labiau apsunkindamas savo padėtį.

Telšių Vyriausiojo policijos komisariato informacija, vasario 11 d., 15.54 val., Kelmės rajone, Žilaičių kaime sustabdžius automobilį „UAZ“, 1970 metais gimusiam jo vairuotojui buvo nustatytas 2,25 prom. girtumas. Be to, asmuo dar nebuvo įgijęs teisės vairuoti transporto priemonę.

Tą pačią vasario 11 d., apie 17.30 val. Telšiuose, Sedos gatvėje patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Opel Vectra“. 1988 metais gimusiam, Telšių rajone, Pabalvės kaime gyvenančiam jo vairuotojui buvo nustatytas 3,06 prom. girtumas. Asmuo neturėjo teisės vairuoti, o transporto priemonė nebuvo drausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jai buvo pasibaigusi techninė apžiūra. Vyras buvo sulaikytas.

Kaip informuoja Panevėžio apskrities Vyriausiasis policijos komisariatas, vasario 11 dieną, 23.15 val., Rokiškio rajone patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „VW Passat“. Jį vairavo 1974 metais gimęs, Biržų rajone gyvenantis vyras, kuriam buvo nustatytas 3.24 prom. girtumas. Įtariamasis sulaikytas.

2017 vasario 12 dieną buvo gautas Alytaus apskrities VPK Prienų rajono policijos komisariato patrulio tarnybinis pranešimas, kad vasario 12 dieną, apie 00.04 val. 1992 metais gimusi pilietė A. B., būdama apsvaigusi nuo alkoholio ( nustatytas 1,70 prom. girtumas), vairavo automobilį „VW Transporter Caravelle“, priklausantį piliečiui A. Ž., gimusiam 1989 metais. Mergina buvo sulaikyta kelyje Nr. 3312 (Mačiūnai-Šaltiniškiai) Pačiudiškių kaimo ribose.

Vairuotojai A. B. buvo paimtas kraujo mėginys ir, vadovaujantis LR BPK 140 str., ji buvo sulaikyta bei uždaryta į Alytaus apskrities VPK areštinę.

Visais atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d.