Apie 22 val. Kelių policijos patrulių ekipažai darbą pradėjo S. Batoro gatvėje, prie sankryžos su Pramonės ir Pergalės gatvėmis.

Pirmasis įkliuvęs - „VW Golf“ vairuotojas (gim. 1988 m.). Jam teks atsakyti administracine tvarka. Iki baudžiamosios atsakomybės jam trūko gero gurkšnio - nustatytas 1,49 prom. girtumas (ikiteisminiai tyrimai pradedami, jei girtumas viršija 1,50 prom.). Jis vairavo svetimą automobilį - savininkas važiavo kartu kaip keleivis. Jauni vyrai, pasak vieno iš jų, važiavo „pas mergas“.

Vairuotojas dar bandė išsisukti pigiais triukais - vis „nesugebėdavo“ pakankamai ilgai papūsti į alkotesterį. Tačiau galų gale jam vis tiek teko papūsti deramai.

Jis, kaip ir dažnas girtas vairuotojas, buvo labai nepatenkintas dėl to, jog yra filmuojamas ir fotografuojamas: prašė policininkų apginti jį nuo žurnalistų, grasino teismais, nes jis nėra viešas asmuo. Tačiau teismai jau seniai yra išaiškinę, kad asmenys, vairuodami neblaivūs, netenka teisės į atvaizdo privatumą, jų sutikimas fotografuojant nereikalingas.

Bičiuliams teko kviestis blaivius draugus, kad kas nors parvairuotų automobilį. Atvažiavusieji buvo labai linksmi. Vos atvykę paklausė: „Kur tie ereliai?“. Juokdamiesi vyrai sakė: „Parodykit juos per visas Žinias“.

Kiek vėliau pareigūnai pastebėjo, kad Pramonės gatve sankryžos link važiavęs mažas sunkvežimis „Ford Transit“ staiga pasuko į kiemą. Vienas ekipažas iškart nuvažiavo patikrinti įtarimus sukėlusio vairuotojo. Paaiškėjo, kad sunkvežimiuku važiavo trys visiškai girti vyrai.

Vairuotojui nustatytas sunkus girtumas - 2,97 prom. Pasodintas į policijos automobilį jis džiugiai šūkavo savo ne ką blaivesniems sugėrovams: „Rebiata!“ („Vaikinai!“).

Jis buvo nuvežtas į Priklausomybės ligų centrą, kur paimta jo kraujo papildomam alkoholio kiekio organizme tyrimui. Paskui vyras buvo nuvežtas į policijos komisariatą, kur pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Ford Transit“, kurį teismas gali konfiskuoti, išvežtas į saugomą aikštelę. O vairuotojo girtutėliai sugėrovai, likę be transporto, policininkams pareiškė, jog pinigų taksi neturi, todėl pareigūnai turi juos nuvežti namo. Patruliai nepaliko jų šlaistytis gatvėmis - nuvežė į blaivyklą, nakvynės namus „Sala“.

Po vidurnakčio reido dalyviai persikėlė į Vilniaus centrą, tačiau čia visi vairuotojai buvo blaivūs.