Viliojantis skelbimas, skirtas tik vyrams, buvo paskelbtas viename skelbimų portale. Prie jo – itin intymi jaunos merginos asmenukė, iš kurios gali atrodyti, jog skelbimo autorė kviečia savo namuose tikrai ne apie politiką ar gyvūnų globą pasikalbėti.

Tiesa, veido nuotraukoje negalima įžiūrėti – skelbimo autorė norėjo likti paslaptinga. O ta paslaptis gali būti atskleista tik tiems, kas susisieks su skelbimo autore.

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai, kovojantys su prostitucijos paslaugas sostinėje teikiančiomis merginomis, iš karto atkreipė dėmesį į tokį skelbimą – daugėja merginų, kurios klientus gundo ne tik gražiais žodžiais, bet ir vaizdais. Ypač daug tokių skelbimų galima surasti tik suaugusiems skirtose pažinčių svetainėse.

Vienas policijos pareigūnas, susisiekęs su mergina, sutarė, kad atvyks šios nurodytu adresu. Vyko ne vienas – pakvietė prevencinėje priemonėje dalyvavusį kolegą. Tiesa, šis liko laukti automobilyje, kol bendradarbis patikrins, ar skelbimo autorė ieško tik naujų pažinčių, ar ir iš tų pažinčių dar nori užsidirbti pragyvenimui.

Už intymias paslaugas – 150 eurų. Tokio atlygio, kaip teigia policijos pareigūnas, iš jo užsiprašė mergina, pažadėjusi patenkinti lytinę aistrą. Tačiau į malonumų sūkurį nei merginai, nei pareigūnui neteko pasinerti – policininkas iš kišenės išsitraukė savo pažymėjimą ir nurodė, kad merginai teks atsakyti už vertimąsi prostitucija. Juk pagal įstatymus užtenka ir paties fakto, kad susitariama patenkinti kito asmens lytinę aistrą už pinigus – nereikia užfiksuoti, ar „klientu“ apsimetęs policininkas iš tikrųjų sulauks „laimingos pabaigos“.

Administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas iš Klaipėdos į Vilnių atvykusiai ir butą Vilniaus Senamiestyje nuomojusiai Linai (pavardė redakcijai žinoma). Ji jau kartą buvo bausta už prostituciją, todėl dabar merginai iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą nagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Teisėja Sonata Raupėnaitė-Lekarauskienė nutarė, kad byla turėtų nagrinėjama neviešuose posėdžiuose, nes tai liečia dėl vertimosi prostitucija kaltinamos merginos privatų gyvenimą.

Kadangi ši nepripažįsta jai pateiktų kaltinimų ir prašo teismo bylą nutraukti jai nepadarius pažeidimo, teismas apklausė slaptoje operacijoje dalyvavusius Prevencinės ir administracinės veiklos skyriaus pareigūnus. Šie teisme neturėjo ką slėpti – susidomėjo skelbimu, paskambino ir susitarė dėl susitikimo, o jo metu mergina pažadėjo suteikti lytines paslaugas, už tai paprašydama piniginio atlygio.

„Mano Lina, mano klientė Lina nieko nekomentuos“, – apie teisme vykstantį procesą tepasakė merginą ginantis advokatas Arūnas Abraitis.

Jeigu teisme bus įrodyta Linos kaltė, jai grės bauda nuo 144 iki 289 Eur arba administracinis areštas iki 30 parų.