Policijos pareigūnų sujudimas ir viešumas davė vaisių. Ketvirtadienį teismas nusprendė, kad už grotų ilgiau laikyti trijų vaikų motinos nėra pagrindo. Tačiau, jai paskirta kardomojo priemonė - uždrausta matytis su vaikais.

Motina prisipažino, kad ji smurtavo prieš penkiametę ir išrovė jai kuokštą plaukų.

Į namus sugrįžusi moteris juos rado tuščius.

Du vyrai, nuo kurių moteris susilaukė trijų vaikų, geranoriškai ėmėsi globoti mažuosius. Pareigūnus papiktino Vaiko teisių apsaugos darbuotų abejingumas, kai dvi savaites nebuvo pranešta apie motinos smurtą. Nors mokyklos-darželio auklėtojos ir vadovai tuoj pat reagavo tinkamai - kad penkiametei išrauti plaukai, o ji pati pasakė, kad mušė girta mama, tuoj pat pranešė Vaiko teisių apsaugos specialistams.

Vilniaus rajono savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Silva Lukoševičienė trečiadienį DELFI patikino, kad vos gavusi informaciją apie galimą smurtą prieš vaikus, tuoj pat pranešė policijai.

Pareigūnai turėjo kitokių žinių - seniūnijos socialinė darbuotoja žinių apie smurtą turėjo jau prieš porą savaičių. Ketvirtadienį, deja, nepavyko išgirsti iš S. Lukoševičienės, ar tas porą savaičių jai nebuvo pranešta, ar informacija kažkur pasimetė jau Vilniaus rajono savivaldybės stalčiuose.

Su S. Lukoševičiene telefonu nepavyko susisiekti visos darbo dienos metu.

Pareigūnus šokiravo tai, kad Vaiko teisių tarnyba ne tik nepranešė laiku apie smurtą, bet ir nevyko kartu, kai reikėjo spręsti, kas rūpinsis trimis vaikais sulaikius jų motiną. Nors Vilniaus rajono savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja DELFI teigė, kad viskas buvo sutvarkyta telefonu, pareigūnus pasitiko vienas vaikų tėvų ir močiutė. Jie iškart išsprendė kilusią problemą, kad vaikas nereikėtų patirti dar didesnio streso ir laikinai gyventi nepažįstamoje vietoje.