Be to, prokurorai pradeda tyrimą dėl globos namų darbuotojų galimo netinkamo pareigų atlikimo.

Aukų skaičius auga

Pirmadienį vakare pareigūnai sulaikė įtariamąjį, tos pačios ugdymo įstaigos auklėtinį.

„Gavome pranešimą, kad vienas iš globotinių netinakami elgiasi su kitais globotiniais. Jis nedelsiant buvo sulaikytas, jam skirtas suėmimas. Įtariamasis yra nepilnametis, todėl įstatymas draudžia pateikti daugiau informacijos apie jį“, - kalbėjo prokuroras Andrius Kiuršinas.

Įtariamojo būklę netrukus vertins ekspertai.

„Žinoma, bus skirta psichiatrinė ekspertizė. Manau, netrukus bus gautos išvados. Susipažinus su ikiteisminio tyrimo medžiaga, Vilijampolės globos namų darbuotojai galimai netinkamai atliko savo pareigas. Tai yra tik preliminari informacija, tačiau jau pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl netinkamo savo pareigų neatlikimo“, - kalbėjo A. Kiuršinas.

Be to, auga ir nukentėjusių vaikų skaičius.

„Šiuo metu yra nustayti 9 nukentėjusieji - 4 mažamečiai, 4 nepilnamečiai ir vienas pilnametis. Ir tai nėra pabaiga. Tai nustatyta vos per 3 dienas“, - neslėpė A. Kiuršinas.

Visos aukos yra berniukai. Jauniausiai aukai yra 12 metų. Vyriausiam, kuris jau pilnametis – 20.

Kol kas nėra nustatyta, kiek laiko jaunuolis vykdė nusikalstamus veiksmus.

Policija informavo, kad per 2016 metus ir 2017 metų sausį pareigūnai į Vilijampolės socialinės globos namus kviesti net 159 kartus. Tiesa, nė vienas iškvietimas nebuvo susijęs su seksualine prievarta.

Tirs 5 prokurorai

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius sudarė penkių prokurorų grupę šio nusikaltimo tyrimui organizuoti.

Kauno apylinkės teismas trečiadienį mėnesiui leido suimti nepilnametį globos namų auklėtinį, kuris įtariamas seksualiai prievartavęs vaikus. Jam pateikti įtarimai dėl keturių vaikų seksualinio prievartavimo. Ketvirtadienį šis skaičius išaugo iki 9.

Teismas, skirdamas jaunuoliui suėmimą, atsižvelgė į tai, kad šiuo metu atlikti tik pradiniai ikiteisminio tyrimo veiksmai. Kadangi beveik visi nukentėjusieji yra nepilnamečiai, numatyta juos apklausti pas ikiteisminio tyrimo teisėją.