„Pradėtas patikrinimas dėl visų pareigūnų, kuriems teko dirbi prie galimo smurto bylos, – DELFI sakė D. Žukauskas. – Tai ne vieno tyrėjo darbas, tikrinamas ir tyrėjų, ir net patrulių darbas. Po tyrimo ir paaiškės, ar viskas buvo padaryta tinkamai“.

Policijos vadas neslepia, ir informacija, kas ką kažkada pažinojo ar pažįsta, tikrai nėra slepiama. Kėdainiai – nedidelis miestas, vieni kitus daug žmonių pažįsta.

„Nėra jokios paslapties, kad sunkiu nusikaltimu įtariamas Gediminas Kontenis su tyrėju Aurimu Mickevičiumi mokėsi pradinėse klasėse. Po to jie nelabai bendravo“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas.

Kiek tiksliai minima pareigūnų dėl tarnybos pareigų neatlikimo pradėtame tyrime, Kauno policijos vadovas tiksliai negalėjo pasakyti. Jis įvardino, kad tyrimas palies ir tuos, kurie patys pirmi nuvyko reaguodami į iškvietimus, ir tuos, kurie tyrė bylą ir tuos, kurie vykdė tyrimo užduotis.

Tyrimas pradėtas pirmadienį, Kauno apygardos prokuratūra pranešė, kad 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausi prokuroras Vitoldas Guliavičius pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 229 str. („Tarnybos pareigų neatlikimas“).

„Šis sprendimas buvo priimtas įvertinus duomenis, kurie buvo gauti organizuojant ir vadovaujant ikiteisminiam tyrimui dėl tyčinio mažamečio nužudymo Kėdainiuose“, - praneša prokuratūros atstovai.

Pradėto ikiteisminio tyrimo tikslas yra išsamiai ištirti ir nustatyti, ar gavus pranešimą apie galimą smurtą prieš mažametį 2016 m. lapkričio 23 d., atitinkamų institucijų valstybės tarnautojai bei pareigūnai deramai atliko savo pareigas.

Apie anksčiau mušamą vaiką kalbėjo ir darželio auklėtojos, ir nužudymo mažylio artimieji, todėl tikrinamos kone visos tarnybos, kurios žinojo ar galėjo žinoti apie įvykį ir turėjo įsikišti, kad neįvyktų tragedija.

DELFI primena, kad ketverių berniukas nužudytas praėjusią savaitę. Pirminiais duomenimis, vaikas buvo mušamas ketvirtadienio dieną. Apie jo sunkią būklę medikams pranešta tik naktį. Ligoninėje vaikas operuotas, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko. Penktadienio rytą berniuko gyvybė užgeso.