Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo. Ilgą laiką sukčiavusi šiauliečių sutuoktinių pora sės į teisiamųjų suolą.

33 ir 35 metų amžiaus sutuoktiniai 2016 m. liepos mėn. trumpam laikui išsinuomojo Kauno mieste esantį butą. Internetinėje svetainėje patalpinę melagingą skelbimą apie buto nuomą, pernuomojo jį kitam žmogui. Paėmė nuomos užstatą, pinigus už nuomą. Sugalvoję tokį sukčiavimo būdą, ne kartą pasipelnė iš žmonių. Visoje Lietuvoje yra pradėta administracinių bei ikiteisminių tyrimų šių asmenų atžvilgiu.

Prie šio ikiteisminio tyrimo yra prijungtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl turtinės žalos padarymo apgaule. Viename iš Šiaulių viešbučių jie vengė atsiskaityti už suteiktas prekes ir paslaugas.

Šiuo metu vyras atlieka bausmę už kitus nusikaltimus. Jis daug kartų teistas už vagystes, turto sunaikinimą ir sugadinimą, plėšimą ir kt. Abu sutuoktiniai daug kartų bausti administracine tvarka dėl sukčiavimų, kurių žala neviršijo 113 eurų.

Šiaulių miesto apylinkės teisme ši byla bus nagrinėjama artimiausiu metu. Sutuoktiniams teks atsakyti dėl praėjusiais metais vykdytų sukčiavimų ir turtinės žalos padarymo.

Policija pataria būti apdairiais. Įsitikinkite, kad nuomojamas būstas priklauso jį nuomojančiam asmeniui, paprašykite pateikti nuosavybę patvirtinančius dokumentus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)