A. Jakštas šiuo metu atlieka bausmę už kitus nusikaltimus. Taip pat kaip ir Deividas Jurkūnas ir Marius Kirijanovas.

„Kiek kartų esu teistas? Berods 13”, - teisėjų kolegijai pareiškė M. Kirijanovas.

Kiti 7 kaltinamieji šiuo metu laisvėje. Su šia trijule teisiami Petras Sidabra, Rytis Bendoraitis, Andrius Skirpstas, Rolandas Juozas Vyšniauskas, Raimundas Gelčys, Tautvydas Guzaitis ir Mantas Žaliauskas.

Asmenys kaltinami tuo, kad veikdami organizuotoje grupėje kartu su ikiteisminio tyrimo metu nenustatytais asmenimis, teroristiniais tikslais padegė ir taip visuotinai pavojingu būdu, dideliu mastu naikino ir gadino svetimą turtą.

Kaltinamajame akte teigiama, kad teroristiniai veiksmai Marijampolėje buvo vykdomi prieš šešerius metus.

Prokurorai sieks įrodyti, kad 2011 m. naktį iš sausio 12 d. į sausio 13 d., buvo vykydytas teroro aktas pagal A. Jakšto paruoštą planą.

Marijampolietis turėdamas tikslą įbauginti dalį visuomenės ir valstybės instituciją – Marijampolės AVPK susilaikyti nuo procesinių veiksmų atlikimo tam tikro asmens atžvilgiu ir siekdamas keršyti policijos pareigūnams už neva neteisėtus procesinius veiksmus – asmens sulaikymą ir kardomosios priemonės-suėmimo paskyrimą, nurodė organizuotos grupės nariams M. Kirjanovui ir R. Bendoraičiui organizuoti automobilių padegimus Marijampolės miesto įvairiose vietovėse vienu metu, parinkti šiems nusikaltimams vykdyti tinkamus asmenis ir taip visuotinai pavojingu būdu dideliu mastu naikinti ir gadinti svetimą turtą.

Asmenys, vykdydami A. Jakšto nurodymą, 2011 m. laikotarpiu nuo sausio 12 d. iki sausio 13 d., parinko automobilių padegimams reikalingas priemones – benziną ir medžiagines servetėles, įtraukė į organizuotos grupės veiklą kitus kaltinamuosius ir ikiteisminio tyrimo metu nenustatytus asmenis, po ko buvo vykdomi padegimai.

Trečiadienį posėdis buvo atidėtas, nes vieno iš kaltinamųjų advokatė neturėjo galimybės susipažinti su bylos medžiaga.

Grąžino narkotikus

Tai ne pirma istorija, kurioje minima A. Jakšto pavardė. 2009 metų lapkričio mėnesį su Kirgizijos piliečiais susitarė pirkti labai didelį kiekį narkotinės medžiagos.

A. Jakštas susitiko su trimis kirgizais kavinėje prie Gudelių kaimo ir susitarė dėl narkotinių medžiagų palikimo vietos ir tikslaus laiko. Narkotikai maišuose buvo palikti automobilių stovėjimo aikštelės šalikelėje. Per mažiausiai tris kartus trijulė iš sutartos vietos paėmė beveik 2,5 kg birios medžiagos, kurios sudėtyje buvo didelis kiekis heroino (apie 232 g).

Narkotikus vyrai nugabeno ir laikė Marijampolėje. Dalis narkotikų buvo perduota R. Brižinskienei, kuri juos realizavo, o kaip atlygį A. Jakštui perdavė beveik 100 kv. m. ploto butą Marijampolėje, sudarydami apsimestinę buto pirkimo-pardavimo sutartį. Tačiau paaiškėjo, kad prekė nėra kokybiška, todėl vyrai nusprendė narkotikus grąžinti kirgizams.

Šie siuntą atsiėmė. Nusikalstamos gaujos lyderiu laikomas anksčiau jau teistas Arūnas Jakštas. Kaip sakė pats marijampolietis, iki sulaikymo jis dirbo Ispanijoje NT agentu.