Per įstaigos tvorą permestame pakete rasta apie 300 gramų džiovintų kanapių ir jų dalių bei maždaug 20 gramų amfetamino. Tačiau kvaišalų svaidytojų pareigūnams sulaikyti nepavyko.

Rugpjūčio 25-ąją apie 10.30 val. Apsaugos ir priežiūros skyriaus prižiūrėtojas pastebėjo, kad per tvorą perskriejo ir į gamybinę zoną įkrito kažkoks daiktas. Į tą vietą nuskubėjus keliems pareigūnams, buvo rastas ant žemės gulintis nemažas tamsus paketas.

Rudos spalvos lipnia juosta apsuktame pakete aptikta dar keletas panašiai įpakuotų mažesnių paketėlių. Dešimtyje polietileno maišelių buvo žalios spalvos specifinio aštraus kvapo augalinės kilmės medžiagos. Pareigūnai įtaria, jog tai narkotinė medžiaga - džiovintos kanapės ir jų dalys. Šie kvaišalai svėrė maždaug 300 gramų. Kituose dviejuose maišeliuose rasta apie 20 gramų baltos spalvos miltelių. Manoma, jog tai psichotropinė medžiaga - amfetaminas.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis minėtų pataisos namų Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą - dėl kvaišalų šiais metais jau ketvirtąjį.

Rugpjūčio 8 dieną Pravieniškių 2-ųjų pataisos namų-atvirosios kolonijos pareigūnai sulaikė ir policijai perdavė du trisdešimtmečius klaipėdiečius, per tvorą į pataisos namus permetusius net devynis mobiliuosius telefonus, SIM kortelių, kroviklių, akumuliatorių, medicininių švirkštų, ampulių bei tablečių.

Pravieniškių 2-uosiuose pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje šiuo metu bausmę atlieka apie 1200 pirmą kartą laisvės atėmimu už sunkius nusikaltimus baustų vyrų. Be kita ko, čia atskirai laikomi devyni iš Lukiškių kalėjimo perkelti asmenys, kuriems skirtas laisvės atėmimas iki gyvos galvos, taip pat apie 50 už neatsargius bei nesunkius tyčinius nusikaltimus nuteistų asmenų, kuriems teismas nustatė bausmę atlikti atvirose kolonijose.