Aistė N. perduota giminaitės atsakomybei vieneriems metams be užstato.

Baudžiamoji byla nutraukta. Teismas praneša, kad Aistei N. skirtos baudžiamojo poveikio priemonės: 15 MGL (564,90 Eur) dydžio įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, įpareigojant sumokėti per 6 mėnesius nuo minėto sprendimo įsiteisėjimo dienos ir uždrausti Aistei N. trejus metus vairuoti kelių transporto priemones.

„Kaltinamoji atitinka visas atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą sąlygas. Ji anksčiau neteista, nusikalto pirmą kartą, pripažino savo kaltę ir gailisi, – sakė baudžiamąją bylą nagrinėjęs teisėjas Marius Steponaitis. – Ji anksčiau bausta administracine tvarka, baudos sumokėtos, galiojančių nuobaudų neturi, neigiamai charakterizuojančios medžiagos apie ją byloje nėra, todėl teismas turi pagrindo manyti, kad kaltinamoji ateityje laikysis įstatymų ir nedarys naujų nusikalstamų veikų.“

Teismas nustatė, kad š. m. sausio 11 d. Aistė N vairavo lengvąjį automobilį „Mercedes-Benz“, būdama apsvaigusi nuo alkoholio – alkotesteriu nustatytas 2,18 promilių girtumas (vidutinis girtumo laipsnis).

Automobilyje kartu važiavo dvi mažametės dukros ir jų augintiniai. Kaltinamoji Aistė N. nurodė, kad važiavo iš Klaipėdos į Pakruojo rajoną, pas gimines. Moteris sakė, kad Kryžkalnyje sustojo ir išgėrė kavos su brendžiu (apie 200–300 g), nes buvo susinervinusi.

Ji tvirtino supratusi, kad yra apsvaigusi nuo alkoholio, tačiau vis tiek tęsė kelionę. Šiauliuose buvo sustabdyta policijos pareigūnų.

Minėta baudžiamoji byla buvo nagrinėjama pagreitinto proceso tvarka.

Nuo š. m. sausio mėnesio įsigaliojo nuostata, kad vairavimas apsvaigus, kai kraujyje yra daugiau nei 1,5 promilės alkoholio, užtraukia ne administracinę, o baudžiamąją atsakomybę. Pasikeitus įstatymui – tai pirmoji baudžiamoji byla dėl vairavimo apsvaigus, nagrinėta Šiaulių apylinkės teisme.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.