Joniškio rajone, Daukšių kaime, vykusios medžioklės metu, medžiotojas iš medžioklinio šautuvo sužeidė kitą medžiotoją.

Pastarasis, apie 50 metų amžiaus vyras, dėl šautinės žaizdos kojoje, nespėjus suteikti pagalbos, nukraujavo ir įvykio vietoje mirė.

Atvykę policijos pareigūnai sulaikė šovusįjį. Tai 1962 m. gimęs vyras, kuriam nustatytas 1,88 promilės girtumas.

Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato vyriausiasis specialistas Artūras Šliavas BNS sekmadienį sakė, kad, preliminariais duomenimis, šalia pasienio su Latvija vykusioje medžioklėje dalyvavo penki medžiotojai.

Be šaulio, neblaivus buvo dar vienas medžiotojas. Kiti medžioklės dalyviai buvo blaivūs.

Anot pareigūno, įtariamas neatsargus elgesys su ginklu.

Vėliau Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad medžiotojo mirtimi pasibaigęs incidentas įvyko Joniškio rajone, Daukšių medžiotojų būrelio plotuose. Varyminėje medžioklėje dalyvavo 11 medžiotojų. Apie 9-tą valandą vyrai užsipildė medžioklės lapą ir 8 medžiotojai nuėjo rikiuotis į liniją, o trys pasiliko varymui.

Pasilikę vyrai - A. B. (gim. 1962 m.), A. R. (gim. 1967 m.) ir V. V.(gim. 1977 m.) - kurį laiką lūkuriavo. Vėliau vienas jų patraukė užsiimti varymo pozicijos. Eidamas V. V. išgirdo šūvį ir pagalbos šūksnius. Grįžęs prie kolegų, pamatė, kad A. R. peršautas ir stipriai kraujuoja. Varovas A. B. paaiškino, kad iššovė netyčia, neva perlenkdamas šautuvą.

Sužalotas A. R. netrukus įvykio vietoje mirė. Apie incidentą buvo pranešta policijai ir aplinkosaugininkams. Atvykę pareigūnai piliečiui A. B. nustatė vidutinį 1,88 prom. girtumą. V. V. nustatytas nežymus 0,2 prom. girtumas. Dėl įvykio policija pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinsis, kaip ir dėl kokių priežasčių įvyko nelaimė.

Nuo alkoholio apsvaigę asmenys negali dalyvauti medžioklėje. Jei medžiotojui nustatomas vidutinis ar didesnis girtumas - tai grubus medžioklės taisyklių pažeidimas. Administracinių nusižengimų kodeksas asmenims, kurie medžioja apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių, psichotropinių medžiagų, numato baudą nuo 600 iki 1700 eurų, ginklo konfiskavimą ir teisės medžioti atėmimą nuo vienerių iki penkerių metų.

Aplinkosaugininkai rengia reidus ir tikrina medžiotojus, tačiau nelaimių medžioklėje pasitaiko kasmet. Užpernai Šiaulių regione medžioklėse sužaloti 3 medžiotojai, pernai du. Pastarąjį dešimtmetį, nei viena nelaimė Šiaulių regione nesibaigė medžiotojo mirtimi.