Keturi Klaipėdos kelių policijos tarnybos ekipažai 6 val. ryte išsirikiavo Taikos prospekte ties Debreceno bei Naikupės gatvių sankryžomis. Per valandą buvo sustabdyti ir patikrinti keliasdešimties automobilių vairuotojai, tačiau vos keli nusižengė dėl to, jog su savimi neturėjo dokumentų.

Apie 7 val. pareigūnai persikėlė į Šilutės plentą, netoli ]žiedinės sankryžos, iš kurios dauguma vairuotojų suka į Vilniaus plentą, o po to – į autostradą.

Po gero pusvalandžio vienas pareigūnų į tarnybinį automobilį jau vedėjsi vyrą, kuris vairavo neblaivus. Alkoholio matuoklis parodė 0,76 promilės - lengvas girtumo laipsnis.

Už tai „Volvo“ vairuotojui gresia netekti teisės vairuoti nuo metų iki pusantrų bei sumokėti baudą, kurios dydis yra nuo 289 iki 434 eurų.

Vairuotojas išsigando, jog su savimi neturi tiek pinigų susimokėti baudą, tačau pareigūnai jį nuramino, kad baudos dydį nustayts teismas, tik tada ją reikės susimokėti.

Vyras tikino, jog sekmadienio rytą alkoholio tikrai nevartojo, promilės liko iš šeštadienio vakaro. „Miegojau septynias valandas, atrodo, jaučiausi gerai“, – vyras paaiškino, kodėl sėdo prie vairo.

Gydytoju prisistatęs girtas vairuotojas, paklaustas, kur važiavo, teigė, jog „šiaip pasivažinėti“.

Netrukus pas jį atskubėjo draugas, kuris savo automobiliu išsivežė pažeidėją, nes šiam vairuoti nebeleista.

„Girti vairuotojai rytais dažniausiai įkliūna tarp 8 ir 11 valandos, tačiau reidą turime baigti 9 val., nes reikia užtikrinti saugų eismą mieste vyksiančiuose renginiuose“', – teigė pareigūnai.

Šilutės plente pareigūnams taip pat įkliuvo taksi vairuotojas, kurio vairuotojo pažymėjimas nebegalioja jau nuo 2013 metų ir per tą laiką jis niekaip nesugebėjo rasti laiko išsiimti naują dokumentą. Už tai taksi vairuotojui taip pat skirta bauda.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos šį savaitgalį rengė reidus naktį iš penktadienio į šeštadienį bei naktį iš šeštadienio į sekmadienį.

Nors reidai, kuriuos tikrinami kone visi automobilių vairuotojai, rengiami kone kiekvieną savaitgalį, vairuotojai vis dar nepasimoko, jog negalima pažeidinėti Kelių eismo taisyklių.

Abi naktis pareigūnams įkliuvo keli neblaivūs vairuotojai, užfiksuota ir kitų pažeidimų.