Kaip praneša Šiaulių vyriausiasis policijos komisariatas, 2017 sausio 14 d. apie 14.57 val. kelyje Smilgiai - Aukštelkė Šiaulių AVPK Patrulių rinktinės pareigūnai sustabdė automobilį „Mitsubishi Pajero“, kurį vairavo neblaivus (1,69 prom.) vyras, gim. 1962 m.

Respublikinėje Šiaulių ligoninėje paimtas vyro kraujo mėginys. Automobilis perduotas vairuotojo artimiesiems, o jame buvęs legaliai išduotas lygiavamzdis šautuvas TOZ 34 R, 12x70 ir dėklas su 14 vnt. 12 kalibro šovinių paimti. Vyras uždarytas į Šiaulių AVPK areštinę.

Maždaug po valandos, 15.56 val. kelyje Ariogala - Betygala - Šiluva 35 kilometre policijos pareigūnai sustabdė automobilį „Renault Twingo“, kurį vairavo neblaivus (2,72 prom.) vyras, gim. 1990 m.

Raseinių ligoninėje paimtas vyro kraujo mėginys, automobilis nuvežtas į saugojimo aikštelę. Vyras uždarytas į Telšių AVPK Kelmės r. PK areštinę.

Naktį, apie 23.32 val. Draugystės prospekte Šiaulių policijos pareigūnai sustabdė automobilį „VW Passat", kurį vairavo neblaivus (1,83 prom.) vyras, gim. 1983 m. Respublikinėje Šiaulių ligoninėje kraujo mėginį vyras duoti atsisakė. Jis uždarytas į Šiaulių AVPK areštinę. Automobilis nuvežtas į automobilių saugojimo aikštelę.

Vyriausiasis Alytaus policijos komisariatas informuoja, kad tą pačią sausio 14 d., 17 val. Varėnos rajone, kilus įtarimų dėl vairuotojo būklės, buvo sustabdytas R. Š., gim. 1981 m., vairuojamas lengvasis automobilis „Ford Galaxy“. Patikrinus alkotesteriu paaiškėjo, kad vairuotojas - neblaivus. Jam nustatytas 1,69 promilės girtumas.

Sausio 14-os naktį, apie 23.05 val., Druskininkų savivaldybėje buvo patikrintas G. P., gim. 1986 m., blaivumas ir nustatyta, kad ir šis vairuotojas savo automobilį „VW Golf“ , vairavo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Alkoholio kiekio matuoklis parodė, jog etilo alkoholio koncentracija G. P. iškvėptame ore yra 1,68 prom.

Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas praneša, kad sausio 14 d., 19.49 val. Rokiškio rajono policijos komisariato patruliai, pagal gautą iškvietimą atvykę į Rokiškio rajoną, pamatė priešpriešiais atvažiuojantį automobilį BMW X5, kurio vairuotojas, pastebėjęs pareigūnus, skubiai įsuko į namo kiemą. Iš automobilio vairuotojo vietos išlipo akivaizdžiai neblaivus vyriškis. Pirminiais duomenimis automobilį vairavo neblaivus 2,47 prom. girtumo, vyras, gimęs 1975 m., gyv. Rokiškio r. Vyras sulaikytas.

Pagal nuo sausio 1 d. įsigaliojusius įstatymų pakeitimus, visiems vyrams gresia baudžiamoji atsakomybė.