Teismas nutarė neskirti A. Kuršentaičiui baudžiamosios atsakomybės. Vyrui dviems metams bus atimtas vairuotojo pažymėjimas, o pritaikius laidavimo institutą A. Kuršentaičiui pavyko išvengti ne tik teistumo, bet ir piniginės baudos. Taip pat nekonfiskuojamas automobilis, kuriuo važiavo A. Kuršentaitis.

Teisėjas Aurelijus Rauckis savo sprendimą motyvavo tuo, kad tiek A. Kuršentaitis, tiek už jį laiduojanti jo teta yra nepriekaištingos reputacijos. Vyras pirmą kartą padarė tokį nusikaltimą, neteistas. Įstatyme yra visos sąlygos neskirti vyrui baudžiamosios atsakomybės.

„Analogiškoje praktikoje nėra įprasta, kad automobilis yra konfiskuojamas, jis nepripažįstamas nusikaltimo padarymo įrankiu. Nenoriu komentuoti Vilniaus kolegų, kurie vakar konfiskavo automobilį panašioje byloje, gal ten buvo kitokios aplinkybės“, - po nutarties paskelbimo sakė Aurelijus Rauckis.

Teisėjas mano, kad vyras yra pakankamai griežtai nubaustas, nors ir neturės teistumo, negalės daugiau nusižengti, nes tokiu atveju šis įvykis bus prisimintas.

„Teisių atėmimas dviems metams yra pakankama baudžiamo poveikio priemonė. Jeigu laidavimas nebūtų taikomas, būtų taikoma dar griežtesnė bausmė. Jeigu per metus A. Kuršentaitis padarys netyčinį ar neatsargų nusikaltimą, teismas galės jį bausti pagal abu nusižengimus. Jei tai bus tyčinis nusikaltimas, tai bylos atnaujinimas bus privalomas. Laidotojas sankcijų nesulauks.

Šiuo metu nėra iki galo išaiškinta nauja tvarka, ar turi būti konfiskuojamas automobilis. Kai kurie punktai yra paliekami teisėjų valiai. Konkrečios praktikos kol kas nėra. Gal susiformuos. Nemanau, kad įstatymų leidėjai siekia, kad būtų išsisukinėjama. Tiesiog baudžiamajame įstatyme yra numatytas susitaikymo institutas, kitose bylose, taip pat ir laidavimo institutas. Jeigu šioje byloje nebūtų laidavimo A. Kuršentaitis būtų nubaustas pagal baudžiamąją atsakomybė“, - žurnalistams sakė Aurelijus Rauckis.