Sausio 7-osios vakarą iš Baltarusijos į Lietuvą per Medininkų kelio postą mikroautobusu „Mercedes-Benz“ į varžybas vykę vienos šeimos Baltarusijos piliečiai muitininkams deklaravo neturintys jokių draudžiamų, viršijančių leidžiamą įvežti kiekį ar apmokestintinų prekių. Mikroautobuse buvo keli motociklai, ir šis vaizdas tarsi patvirtino, kad kompanija vyksta į motociklų varžybas. Atliekant muitinį patikrinimą, automobilis peršviestas rentgeno kontrolės sistema.

Gauta rentgenograma parodė gerokai daugiau – automobilio vidurinėje dalyje už pertvaros įrengtoje erdvioje ertmėje buvo sukrauti beveik 4 tūkst. pakelių baltarusiškų „Minsk“, „Queen“ ir „NZ“ cigarečių, kurių vertė – 11,4 tūkst. eurų.

Automobilį vairavęs vidutinio amžiaus A. S. iškart prisipažino, kad kontrabandinės cigaretės priklauso jam ir jas gabeno tikėdamasis pagerinti šeimos finansinę situaciją. Susikrimtęs vyras muitininkams sakėsi labai gailintis savo poelgio ir jo gėdijasi, o ypač jam gėda prieš kartu vykstantį mažametį anūką.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriaus pareigūnai dėl kontrabandos gabenimo pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR baudžiamojo kodekso 199 str. (Kontrabanda), 199-2 str. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis) ir 22 str. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką). Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.