Eilinėmis dienomis paprastai atsakoma į 5 500–7 000 skambučių, parengiama ir perduodama 2 500–3 000 prašymų apie pagalbos poreikį. Lyginant su praėjusiųjų metų sausio 1 d., galima pastebėti, kad šiemet sumažėjo netikslinių ir pasikartojančių skambučių skaičius. 2016 m. sausio 1 d. buvo atsakyta į 11 472 skambučius, bet užregistruota tik 4 380 pagalbos prašymų: 2 483 skirta policijai, 1 716 – greitajai medicinos pagalbai, 124 – priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai. Taigi, šiemet net 46,6 proc. skambučių buvo skirta pranešti apie pagalbos poreikį, kai tuo tarpu praėjusiais metais – tik 38,2 proc., praneša BPC.

Didžiausia tiek šių, tiek praėjusių metų sausio 1 d. pagalbos prašymų dalis buvo susijusi su policijos kompetencijai priskiriamais įvykiais. Šiemet netrukus po vidurnakčio gauta pranešimų apie plėšimus, neblaivius asmenis, muštynes, kūno sužalojimus. Vienas didžiausių atgarsio sulaukusių incidentų įvyko Vilniaus centre, Vinco Kudirkos aikštėje. 1 val. 46 min. buvo gautas pranešimas apie peiliu sužeistą užsienietį. Kaip paaiškėjo, Indijos pilietį ir dar vieną žmogų sužalojo neblaivus 21 metų jaunuolis, kuris buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Nerami naktis buvo ir greitosios medicinos pagalbos brigadoms – teko teikti pagalbą ne tik sunegalavusiems, bet ir sproginėjančių petardų, šukių sužeistiems, muštynėse nukentėjusiems asmenims. Ugniagesiai gelbėtojai vyko gesinti degančių šiukšlių konteinerių, taip pat Kaune, Alytuje, Šiauliuose daugiabučiuose, Kaune ir Pakruojo rajono Lygumų miestelyje individualiuose namuose kilusių gaisrų. Gelbėtojų pagalbos prireikė eismo įvykiuose nukentėjusiems ir prispaustiems žmonėms, Kelmės rajone užklimpusiam greitosios medicinos pagalbos automobiliui ištraukti.

Siekiant, kad šventinę dieną padidėjus darbo krūviui nenukentėtų operatyvumas ir būtų atsiliepta į kaip įmanoma daugiau skambučių, BPC Vilniaus ir Klaipėdos skyriuose dirbo daugiau operatorių nei įprastai. Vilniuje budėjo 21–24 vietoje 14–18, o Klaipėdoje 14–20 vietoje įprastai dirbančių 11–15 operatorių.